Elämässä tärkeää..

Tänään haluan pysähtyä hetkeksi pohtimaan sitä, mikä meidän elämässä on tärkeää. Toivon, että myös sinä lähdet pohtimaan näitä asioita kanssani. Jotkut kysymykset ja ajatukset voivat olla liian korkealiitoisia sinulle, mutta siirry vain eteenpäin. Tärkeintä on saada ajatuksia liikkeelle.

Olen usein pohtinut, että mikä minun elämässäni on minulle tärkeää? Entä sinulle sinun? Helpottavaa on (tai sitten ei), että meillä jokaisella on oma elämä, ja me itse luomme sen sisällön. Joten niin monta ihmistä kun on maailmassa, niin monta on myös jokaisen oman elämän arvoja ja sisältöjä.

Elätkö sinä tällä hetkellä elämää, jota haluat? Onko elämäsi sellainen, josta vuosia sitten unelmoit?

Ihmiselle on tärkeää kehittyä. Elämä kuluu väistämättä, halusimmepa sitä tai emme. Me olemme jatkuvasti johonkin liikkeellä. Se mihin suuntaan menemme, on meistä itsestä kiinni. Jos joka tapauksessa menemme jotakin kohti, niin eikö olisikin järkevää päättää itse suunta? Miksi teen sitä mitä teen? Mitä haluan saavuttaa? Millaisia tavoitteita haluan asettaa seuraavalle vuodelle? Miten pääsen tavoitteeseeni?
Tavoitteiden merkitystä ei voi mielestäni koskaan korostaa liikaa. Jotta pystytään menemään jotain haluttua asiaa kohti, tulee olla tavoitteet ja suunnitelmat miten sinne pääsee. Ilman tavoitteita me kuljemme virran mukana jonnekkin minne virta vie. Lopputulos ja päämäärä voi olla haluttu tai sitten jotain aivan muuta. Haluanko jättää tulevaisuuteni sattuman varaan? Vai otanko itse ohjat käsiini?

Pohdi hetki omia elämänarvojasi. Mitkä ovat elämäsi viisi tärkeintä arvoa?

Arvo sanana voi olla jollekin vieras. Itse ajattelen arvon elämän syvimpänä ja tärkeimpänä asiana. Minun omia elämän arvoja ovat mielenrauha, rakkaus, päämäärätietoisuus, auttaminen ja kehittyminen. Nämä ovat siis minun. Mitkä ovat sinun?


Oletko onnellinen? Mitä tarvitset elämässäsi, jotta olet onnellinen? Mikä saa sinut onnelliseksi?

Monesti me pohdimme, että sitten kun olen siellä tai sitten kun omistan tuon tai sitten kun sitten kun.. olen onnellinen. Ulkoistamme ja siirrämme sitten kun ajatuksella onnellisuuden tulevaisuuteen. Mutta tärkeintä olisikin olla onnellinen tässä ja nyt. Valitettavasti sitä sitten kun hetkeä tuskin tulee ollenkaan, vaan silloinkin tämä ihminen odottaa jo seuraavaa asiaa.
Voiko onnellisuuteen tarvita jotain? Voiko onnellisuutta saada ulkoapäin?
Kysymyksillä pyrin johdattelemaan sinua ajatukseen, että onnellisuushan on meissä itsessä sisällä. Vain me itse voimme tehdä itsemme onnelliseksi. Ei kukaan tai mikään ulkopuolinen. Joten eiköhän jätetä sitten kun ajattelut sikseen ja katsotaan itseämme peilistä. Olenko itseni kanssa onnellinen?

Voimauttavaa viikon jatkoa!
Ja ihanaa alkavaa pääsiäisen aikaa. Nautitaanpa auringosta!

Susanna

Vastaa