Mikä elämässä on tärkeintä?

Mä oon kipuillu tuon otsikossa esille tulevan lauseen ”mikä elämässä on tärkeintä” sanoman kanssa nyt muutaman viikon. Olen ihminen, joka valitettavasti potee välillä huonoa omaatuntoa tekemättömien asioiden vuoksi. Kuulostaako tutulta? Tällä hetkellä tekemättömien asioiden kasa vain kasvaa, ja sen vuoksi olen asiaa lähtenyt jollakin tapaa purkamaan. Vähennänkö tehtäviä asioita vai muutanko omaa asennetta ja tapoja tuntea ja ajatella? Molemmat voisivat olla kyllä paikallaan. Inhottavinta tässä on se, että välillä jopa mukavat asiat saattavat muuttua pakko pulaksi vain tuon huonon omantunnon tunteen vuoksi. Ja tuosta haluaisin päästä eroon, jos vain mahdollista. Toki se on osittain varmasti osa mun luonnetta ainakin jollakin tasolla, sillä olen niin tunnollinen, että pienetkin asiat saattavat jäädä vaivaamaan. Esimerkkinä tunnollisuudestani sanottakoon sellainen, että jos lähden kotoa täytyy mun aina siistiä se ennen lähtöä niin, että sinne on mukava tulla takaisin. Aina en toki tähän pysty, mutta pääsääntöisesti kyllä. Onko täällä muita samanlaisia? Anyone?

Kuva: jimisoinila photography
Kuva: jimisoinila photography

Mutta tiedättekös mitä? Mä haluan oppia relaamaan. Mä haluan tehdä virheitä ja mä haluan tehdä jotain sellaista, joka on täysin mun tunnollisuutta, periksiantamatonta ja kunnianhimoista luonnetta vastaan. Olenko jonkinlaisessa kriisissä? Se voi olla. Tai sitten vain taantunut takaisin teini ängstiin. Ken tietää! Mutta tällainen fiilis mulla on. Olen päättänyt, että en enää suorita asioita, en enää suostu tekemään asioita vaan sen vuoksi, että mun täytyy tehdä! Ei, tästä edespäin vapaa-ajallani mun ei enää täydy, vaan mä haluun tehdä asioita. Mä omistan mun vapaa-ajan ja mä päätän miten sen käytän. Kuulostaa kyllä varmaan siltä, että 15 v. Susanna is back.  Mutta mulla on nyt hyvä fiilis! Ja aion pitää kiinni tästä fiiliksestä. 

 

Kuva:jimisoinila photography
Kuva:jimisoinila photography

Tässä viime aikoina mulla on ollut niin paljon kaikenlaista, että en ole raaskinut istua yhtään tietokoneella, kun olen ollut vapaalla töistä. En pyydä anteeksi tai selittele sitä, miksi en ole ehtinyt kirjoittamaan postauksia. Olen kokenut, että tällä hetkellä mun elämässä tärkeintä on viettää aikaa läheisteni kanssa. Ja oikeasti olla läsnä. Tää tunne on tullut tosi voimakkaana ja sen tunteen mukana olen nyt mennyt viime päivät. Kuinka ihanaa onkaan ollut, kun olen saanut herätä rakkaista rakkain kummipoika kainalossa kahtena aamuna. Olen saanut halia ja pusutella mini Susannaa eli siskoni tytärtä. Olen hullutellut ja nauranut reilu puoli vuotiaan veljenpoikani kanssa. Olemme leiponeet yhdessä siskoni kanssa ja nauraneet omalle tyhmyydellemme. Olen viettänyt iltaa vanhempieni kanssa ja nauttinut vain siinä olosta. 

Sosiaalinen media ja siellä vietetty aika on aina pois omasta vapaa-ajastamme läheisten kanssa. Kuinka paljon sinä käytät aikaa netissä pyörimiseen? Voin rehellisesti sanoa, että itse käytän ainakin aivan liian paljon. Ensimmäisenä olen päättänyt vähentää netissä olemista huomattavasti. Kannustan sinua tekemään samoin! Seuraavaksi tyhjennän kalenterini niin, että siellä on ainakin yksi arki-ilta ilman mitään menoja. Mun mielestä tästä on hyvä lähtee! Step by step, eikö vaan?IMG_0844

Oletko sinä samanlaisessa tilanteessa? Kommentoi ja kirjoita omia lupauksia ylös. Mielelläni jaan ajatuksia, sillä tämä asia vaatii yhtälailla vertaistukea kuin mikä tahansa elämäntapamuutos. Meitä on niin moneen. Osa on tylsistynyt elämäänsä, koska ei töiden jälkeen jaksa tehdä enää mitään ja toiset taas haalivat itselleen liikaa tekemistä eivätkä enää osaa pysähtyä. Millainen sinä olet?

Viikonloppuna päätin, että teen elämääni muutoksen. Olen onnekas sillä prosessiin avukseni saan coachin, jonka tulen teille esittelemään myöhemmin. Coachi saa coachin. Tästä ei synny kuin hyvää!

Kyllä vain, elämässä tärkeintä on tehdä asioita joista nauttii. Elätkö elämääsi itseäsi vai muita varten? Toivon, että vastasit tuon ensimmäisen. Ja olen pirun kateellinen sinulle 🙂 kyllä minäkin vielä jonain päivänä. 

Ihanaa viikkoa! 

 ★ Susanna

pssstt… Käyhän tykkäämässä Tmi Susanna Mustajärvi Facebookissa ja saat uudet postaukset heti seinällesi!näin säästät aikaa ja vaivaa! Ja hei Instagramia unohtamatta, seuraathan mua jo siellä 😉 @susanna_mustajarvi Nähdään siis Facebookissa ja Instagramissa! 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Mikä elämässä on tärkeintä?”

  1. Todellakin pitäisi muistaa aina nauttia joka hetkestä läheisten kanssa, eikä uppoutua netin ihmeelliseen maailmaan. Itsellänikin on ikävä tapa täyttää kalenterin vapaat kohdat liiankin tehokkaasti.
    Tänään oli ihana vapaapäivä. Pitkästä aikaa nukuin niin kauan kuin nukutti ja olin kotona miekkosen ja koiruuden kanssa, vailla kiirettä ja aikatauluja. Ihanuutta. Tälläisiä päiviä lisää!!! ❤❤❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *