Kaikki on mahdollista

Voi marraskuu.. pimeys saa välillä pohtimaan, että miksi ihmeessä vuodesta toiseen me jaksamme täällä pimeässä tarpoa? Eikö olisi paljon terveellisempää muuttaa aurinkoon tämän pimeän ajan yli? Mulla on ollut nyt tämän viikon motivaatio hiukan hukassa, sillä tuo pimeys valitettavasti vaikuttaa hieman mielialaan. Jatkuvasti on väsynyt, ja on sellainen tunne, että voisin nukkua oikein kunnon talviunet. Herättäkää sitten, kun kevät on täällä! 

Eilen katselin kuntosalilla ihmisiä ympärilläni. Mietin, että onpa täällä paljon väkeä. Olin jokaisesta salille lähteneestä erittäin ylpeä, sillä tiedän, että näin pimeänä aikana voi motivaatio lähteä salille rehkimään olla todella hukassa. Se, että on saanut itsensä raahattua salille on aivan mielettömän hieno juttu. Olisi melkein tehnyt mieli käydä halaamassa jokaista ja onnitella. Mulla ei ole ollut treenaamisen suhteen pitkään aikaan mitään ongelmia. Kaikki on mennyt pitkän aikaa erittäin hyvin ja salille on ollut aina todella mukava mennä. Nyt on pakko myöntää, että kotona saa tehdä tuplasti enemmän töitä sen eteen, että saa itseään niskasta kiinni ja raahautuu salille ennen iltamyöhää. Ilokseni moni muukin on tehnyt tuon saman duunin ja on pitämässä huolta terveydestään päivä toisensa jälkeen. Ollaan me sitten kyllä sitkeää kansaa! Huh!

Tämän kaiken motivaatiopulan ja kaamoksen keskellä olen jälleen alkanut pohtimaan enemmän omaa elämääni. Osittain tähän toki on syynä se, että aloitin myös oman health coach valmennuksen ja saan oikein urakalla pohtia omaa elämää ja ajatuksiani. Olen nauttinut valmennettavan roolissa olemisesta valtavasti. Tiedän, että tästä kokemuksesta tulee olemaan paljon hyötyä minulle, mutta myös mun tuleville valmennettavilleni, sillä on aivan loistavaa kun saa itse kokea samallalailla valmennettavana olemisen, kuin mun tulevaisuuden asiakkaatkin. 

jimisoinila photography
jimisoinila photography

Päätin hieman tulla kirjoittamaan viikon tuomista ajatuksista. Näitä ajatuksia siis olen tässä pyöritellyt..

Onko sulla koskaan ollut tunnetta, että et tiedä mitä elämältäsi haluat? Tai tiedät, mutta et löydä aikaa tai mahdollisuutta toteuttaa sitä? Olemme onnekkaita, sillä elämme sellaista aikaa, jossa kaikki on kuitenkin mahdollista ja kouluttautumiseen on hyvin erilaisia tapoja. Kaiken tämän mahdollisuuden takana kuitenkin piilee vaara siitä, että yksilö ei enää osaakkaan päättää mitä sitä haluaa. Mikä on itselle tarpeeksi? Täytyykö kaikessa olla paras vai menenkö sieltä mistä aita on matalin? Ja mitä sitten tapahtuu, jos en tee parastani? Voinko silloin olla tyytyväinen itseeni? Silloin kun todella tietää mitä haluaa, niin panostus on ihan eri luokkaa. Kuulostaa helpolta. Mutta onko se sitä?

IMG_0002
No, mäpä kerron mikä voisi auttaa. Ensimmäisenä on tärkeää ymmärtää se, että jokainen meistä tekee itse työn. Kukaan muu ei voi sun puolesta tehdä sitä työtä. Ja totta on, että oikotietä ei ole onneen. Vai onko? Empä usko. Ajatus, elämä on matka ei päämäärä, auttaa ehkä ymmärtämään sen mitä haen takaa. Elämmekö jotain tulevaa varten vai elämmekö hetkessä? Usein ajatukset pyörivät tulevassa hyvässä ja tulevaisuuden onnellisuudessa ”sitten kun olen valmistunut ammattiini” tai ”sitten kun olen hyvässä työssä”. Kuulostaako tutultu? Mutta olemmeko me valmiita koskaan? Haluammeko me olla? Oletko jo nyt kanssani samaa mieltä siitä, että emme halua oikaista elämässämme? Sillä mitä sitten tapahtuu, kun olemme valmiita ja kaiken saavuttaneita? Voiko niin edes olla?

Mitäpä jos miettisimmekin sitä, että mitä haluamme elämässä tehdä, jotta matka olisi sellainen, mihin olemme tyytyväisiä ja olisimme onnellisia. Meidän yhteiskunnassa monen yksilön tavoitteena on saada hyvä työ, perustaa perhe ja olla taloudellisesti hyvin toimeentuleva. Me suomalaiset usein kritisoimme omaa kulttuuriamme ja ihannoimme muiden kulttuurien tapaa elää. Se, että meille tärkeää on omistaa oma asunto tai perustaa perhe ei ole yhtään sen huonompaa kuin oman omaisuuden karttaminen ja eläminen vapaana kaikesta. Sillä meidän arvot eivät pois sulje sitä, että elämästä voisi nauttia ja elää hetkessä. Voisimmeko me ihannoida omaa tapaamme rakentaa onnellisina elämää? Voisimmeko me olla onnellisia hetkessä, vaikka haluammekin kartuttaa omaisuutta ja vakiinnuttaa taloutemme?

IMG_0036
Ota paperi ja kirjoita siihen asiat, joita haluat saavuttaa elämässäsi. Mitä ovat sellaiset asiat, jotka saavutettuasi olet erityisen tyytyväinen itseesi? Seuraavaksi kirjoita tavat miten pääset niihin. Onko sinulle toinen asia tärkeämpi kuin toinen? Missä järjestyksessä haluat niiden toteutuvan ja kuinka tärkeitä ne ovat elämässäsi? Kun olet tämän kaiken saanut paperille, kirjoita asioita, joihin olet tällä hetkellä tyytyväinen omassa elämässäsi. Onko nykyhetkessä sellaisia asioita, joiden avulla olet jo matkalla tavoitteisiisi?
Oletko onnellinen? Mitä sellaista tarvitset, että voisit olla onnellinen hetkessä?

Hyvien suunnitelmien ja niiden kirjoittaminen paperille auttaa siinä, että yksilö pystyy luottamaan siihen, että on matkalla kohti unelmiaan. Se, että pystyy energian siirtämään tavoitteiden saavuttamisesta nykyhetkessä elämiseen vaatii asioiden priorisoimista ja tavoitteiden asettelua. Kun asiat on paperille kirjoitettu ihminen voi huoletta luottaa siihen, että on matkalla niitä kohti. On myös hyvä ymmärtää, että kaikki valinnat elämässä johdattavat yksilöä kohti unelmiaan. Sillä se on varma, että jokaisella valinnalla on merkitystä, kaikesta voimme oppia ja ihminen ei ole koskaan valmis.

Ainoa tehtävä mikä meidän tulisi nyt tehdä on antaa elämän kuljettaa meitä kohti unelmiamme, sillä olen varma, että ne saavuttaa, kun siihen vain luottaa. Se mitä meidän tulee tehdä on nauttia hetkestä, ja tehdä juuri sitä mitä sillä hetkellä haluamme. Sillä elämässä
KAIKKI ON MAHDOLLISTA!

♥ Susanna

Ja hei, kaamoksen keskellä, jos et jaksa lähteä aina salille, voi ihan hyvin jäädä myös kotiin.. treenaamaan. Hyvän harjoituksen ja treenin voi tehdä siis myös kotona. Minä ja Fitfashion.fi yhdessä kannustamme sinua treenaamaan myös tarvittaessa kotona. Kun jaat marraskuun aikana (8.11.–30.11.) Instagramissa kuvan omasta kotitreenistäsi ja lisäät kuvaan hashtagit #kotitreeni + #fitfashionfi, olet mukana kisassa.

unnamed

Voittajia valitaan marraskuun loppuun mennessä yhteensä kahdeksan, ja jokainen voittaja saa itselleen Casallin kotitreenisetin, eli jumppapallon ja -maton (arvo yht. 50 €). Kisakuvien joukosta FitFashionin raati valitsee voittajan joka kolmas päivä aina marraskuun loppuun saakka, joten kilpailuun kannattaa osallistua vaikkapa useammallakin kotitreenikuvalla.

Ja eikun treenaamaan!

Ihanaa alkavaa viikonloppua!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *