Kuuluuko lomalla treenata?

Mitä mieltä oot, kuuluuko lomalla treenata?

Vastaus riippuu täysin siitä, että nautitko sinä treenaamisesta? Tuoko se sulle hyvää fiilistä? Jos vastasit kyllä, niin silloin kuuluu. Lomalla kuuluu tehdä asioita, joista nauttii ja joista tulee hyvä olo. Silloin kuuluu tehdä juuri niitä asioita joita huvittaa. Lomalla ei kuulu pakottaa itseään tekemään asioita, jotka kuormittavat. Lomalla kuuluu rentoutua ja ladata akkuja arkea varten.

Kannustan kaikkia kuitenkin pohtimaan myös lomalla omaa hyvinvointia, ja sitä omaa fiilistä. Treenin jälkeen olo on aina niin paljon parempi, ruoka maistuu paremmalta ja elämä muutenkin hymyilee. Miksi siis ei urheilisi myös lomalla?

Meidän viime viikon lomaan.. Hotellia varatessa meille oli todella tärkeää, että hotellissa olisi sali, jossa käydä tekemässä viikon treenit. Lomaviikko mulla oli niin sanottu kevyempi viikko, jolloin tein hieman pitempiä sarjoja pienemmillä painoilla. Salitreeniä tein viikon aikana viisi. Parasta lomassa olikin juuri se, kun heräsi aamulla virkeänä ja hyvin levänneenä tekemään päivän treenin, jonka jälkeen pääsi syömään valmiiseen pöytään. Ai että kyllä siellä oli ihmisen hyvä olla. Treenien lisäksi pyrin aina myös lomalla olemaan aktiivinen, käytän portaita ja liikun paikoista toiseen kävellen. Meidän hotellilla oli myös paljon ohjelmaa kuten vesijumppaa. Se oli mukavaa tekemistä ja viilensi kivasti kuumina hellepäivinä.

sali2

Treenit lomalla tein hyvin fiilis pohjalta, joka tekee välillä ihan hyvää niin mielelle kuin kropallekin. Nyt viimeistään oli hyvä nollata kevät ja tästä on hyvä sitten jatkaa kohti syksyä ja kisoja. Mulle käy usein niin, että kun aloittaa treenaamisen ei sitä millään haluaisi lopettaa. Tämän vuoksi kevyet viikot muuttuu nopeasti raskaiksi viikoiksi. Lomalla en pystynyt olemaan päiväkään pois salilta, vaan kävin siellä joka päivä, jos en treeniä tekemässä niin ainakin huoltamassa kehoa. Tämä johtuu siitä, että mä todella nautin liikkumisesta, ja se kuuluu osaksi mun täydellistä lomapäivää.

sali

Lomaviikon treenijako oli seuraava:

Sunnuntai kehonhuoltoa

Maanantai jalkatreeni

Tiistai olkapäät

Keskiviikko kädet

Torstai selkä ja rinta

Perjantai kehonhuoltoa

Lauantai Suomessa pääsin treenailemaan jalkoja Saara Suhannon tahtiin

IMG_5373
Saara ja minä jalkatreenin jälkeen. Hyvä fiilis! Kiitos Saara!

Tehkää ihmiset lomalla siis niitä asioita, joista oikeasti nautitte!

Seuraavassa postauksessani käyn läpi loma-ajan ruokavaliota ja vinkkejä terveelliseen ruokavalioon lomalla.

Mitä mieltä oot, kuuluuko lomalla syödä terveellisesti?

Vastaa