Mitä lisäravinteita käytän?

Olen saanut muutamia toiveita siitä, että kertoisin hieman mitä lisäravinteita käytän ja mitä suosittelen käytettävän. Itse olen sitä mieltä, että lisäravinteet ei ole prioriteetti numero yksi, kun lähdetään muuttamaan omia ruokailutottumuksia, eikä missään nimessä lisäravinteilla saa korvata terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Kuitenkin etenkin silloin kun treenataan tavoitteellisesti on hyvä käyttää lisäravinteita tukemassa omaa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota ja sitä kautta saa parannettua treenitehoja ja palautumista.

Mulla on käytössä FitFarm Nutritionin lisäravinteet. Tämä tuoteperhe on mulle sillä tavalla uusi tuttavuus, sillä olen aloittanut näiden käytön reilu kuukausi sitten. Tämä postaus ei ole yhteistyöpostaus, vaikka olenkin FitFarm Nutritionin yksi sponsoroitavista urheilijoista. Aikaisemmin mulla on ollut käytössä muidenkin valmistajien tuotteita, mutta olen erittäin tyytyväinen, sillä tästä tuoteperheestä löytyy kaikki mitä tarvitsen. FitFarm Nutritionin tuotteet on hyvänmakuisia ja laadukkaita, eikä ne ole myöskään hinnalla pilattuja. Kaikki tuotteet on tarkoin suunniteltuja.  Tuotteista pääset lukemaan lisää täältä.

Muista juoda vettä 2-3 litraa päivässä!
Muista juoda riittävästi vettä päivässä!

Mulla on siis käytössä lisäravinteet tukemassa mun treenejä ja niistä palautumista. Lisäravinteeet eivät ole tie onneen ja menestykseen, vaan työ tehdään edelleenkin siellä hellan äärellä. Haluan kuitenkin, että käyttämäni tuotteet ovat laadukkaita ja sen vuoksi mielelläni jaan tietoa siitä, mitä tuotteita itse käytän. Noin 30 minuutia ennen treeniä juon FitFarm Pre-workout latausjuoman. Tämä tuote lisää suoritustehoa  ja parantaa myös kestävyyttä. Maultaan se on appelsiinin makuinen.

Treenin aikana mulla on käytössä treenijuomana FitFarm On-Time , johon lisään myös hieman FitFarm L-Glutamiinia. Onko sulle tuttua se, että kovan treenin aikana alkaa haukotuttamaan? Mulla oli juuri sellaisia ongelmia ja vasta kun aloin käyttämään treenijuomaa on haukottelu jäänyt. Treenijuoma sisältää oikeat määrät välttämättömiä EAA- ja haaraketjuisia BCAA-aminohappoja. Ja tässäkin valmisteessa makuna on appelsiini.

Palautusjuoma heti treenin jälkeen on ehkä se tärkein, ja jota itse suosittelen kaikille treenaajille. Mulla on käytössä FitFarm IsoWhey + Glutamine lisäproteiinina.  Makuja löytyy kolme; mansikka, suklaa ja vanilja. Palautusjuoman yhteydessä on hyvä saada myös hiilihydraatteja, ja sen vuoksi yleensä syön myös banaanin. Hiilihydraattilähteenä voit käyttää hedelmiä tai esimerkiksi FitFarm Nutritionilta löytyy myös FitFarm Carbomix, jonka voi sekoittaa tuohon IsoWheyn joukkoon.

Lisäksi käytän vitamiineja ja rasvahappoja, jotka parantavat kehon toimintaa ja palautumista. Tärkeimpinä itse pidän laadukasta omega-3 valmistetta, magnesiumia ja D-vitamiinia. Myös joku laadukas monivitamiinivalmiste olisi hyvä olla käytössä tukemassa ruokavaliotasi.

File 25.8.2015 15.27.52

Onko sulla käytössä joitakin lisäravinteita, jotka oot kokenut erittäin hyviksi?

15 vastausta artikkeliin “Mitä lisäravinteita käytän?”

 1. Itse en Fitfarmin ravinteita ole kokeillut, kerran ostin mummon piikkiin shakerin, että sai hienot tekstit 😀 Ei kyllä mitään kehuttavaa tuossa, jos heittää reppuun ja polkee salille on reppu ihan märkä, kun ei tuo kierre pidä. Oletko vastaavaa huomanut ?

 2. Mä en ole huomannut. Joskus olen täyttänyt jotkut sheikkerit liian täyteen ja sen vuoksi ne on alkanut vuotamaan. Olisikohan mahdollisesti se voinut olla syynä? Jos sinne kierteiden väliin pääsee vettä, niin se tiputtelee sieltä pikku hiljaa vettä pois.

 3. Mulla välillä ilmenee tota haukottelua, mutta oikeestaan nykyään vähemmän kuin joskus. 🙂 Mahtaiskohan johtua paremmista syömisistä.

  Tärkeimmät lisäravinteet mulle on omega-3-kapselit ja magnesium. Lisäksi C-vitamiinia mulla on kaapissa nuha-oireita odottamassa ja jos kurkku tulee kipeeks ja muuta nuha-oiretta, niin sitä vään naamaan. Syön myös monivitamiini-pillereitä.

  Pre-workereitä en oikeen uskalla käyttää koska kerran join erään näytepussin niin treenatessa tuntu syke nousevan tosi kummallisesti ja tuli kylmä hiki päälle. Tais olla se annos liikaa.

 4. ”tämä ei ole yhteistyö/sponsori/mainostus -postaus” …. Ja sitten esittelet eritoten kyseisen puljun tuotteet kuvineen päivineen… No sehän oli just sitä. Ei sillä sinänsä väliä mulle :P. Mut niin.

  Eikö olisi voinut yleisesti kirjoittaa, mitä tuotteita käyttää tyypillä ”treeniä ennen vedän laturin joka sisältää tätä tätä ja tätä ja tässä pää vaikuttavat aineet on tämä tämä tämä ja tää on tän valmistajan. Sitte käytän salilla glutamiinia ja perus intra juomaa + ja sit palkkarina tämmöstä perus laadukasta wheytä ja sit käytän lisäks näitä mineraali ja omega valmisteita. ja mainita eriksen sit vaikka, että itsellä on nyt käytössä fitfarmin tuotteet kun olet heidän sponsoroima. 🙂

  Sanottakoon siis, että nämä mainospuheet eivät minua mitenkään häirinneet ja olivat kaikin puolin ihan ok. Mut silti.

  Tsemppejä treeneihin ja kisoihin etc 🙂

 5. Lisäkommenttina noin yleisesti fitfarmin tuotteista, kun kävin vilkaisemassa sivuilta näitä mitä esim sinulla on käytössä. Tuli ensimmäisenä mieleen kaksi asiaa.

  Seuraava onkin ehkä enempi kohdistettu yleisesti kaikille muillekin seuraajille ja toisaalta ehkä fitfarm nutritionille voi välittää viestiä lähinnä tuosta A) -seikasta B) tuskin tulee muutoksia. Sponsoroidulle sinällään ei mitään merkitystä, koska tuotteet tulevat sponssilla. 🙂 Mutta jos olisin itse fitfarmin sponssina niin en kyllä suoraan sanottuna kehtaisi näitä mainostaa. Ihan tästä poskettomasta hinta/määrä suhteesta, mikään perus tuote ei ole laadultaan jotenkin selkeästi parempaa.

  A)
  Tuotteiden sisällisluettelot/ravintoarvot puuttuvat tyystin ainakin tuolta perus kauppasivulta… Seon ku ostais sikaa säkissä.

  B) Pakkauskoot/hinta on kyllä aivan järkyttävän kalliita tuotteita kautta linjan.

  -Puhdas ”carbomix” on hinnaltaan kalliimpaa kun puhdas vitargo kilohinnaltaan vaikkapa fitnesstukusta / fastilta / verkkokauppa.com yms. Ja kun ajatellaan, että tässä on sekoituksena sitä ja tätä, eli myös ns halvemman sortin tavaraa. Jää hinta varsin huokeaksi.

  -Isowhey 0,6kg 29euroa? siis oikeasti vaikka toi ois why100 niin se on ihan älyttömän kallista. 48e / kilo. whey100 esim fitnesstukusta useammalta eri valmistajalta haarukassa 20e /kg

  -preworkout 250g / annoskokoa ei ole mainittuna. 25e purnukka. Vaikka tämä olisi jotain supertiivistetyä stimua annoskoolta about 5g (mitä epäilen suuresti ja veikkaisin että annoskoko on siellä 5-20g haitarissa) on tämäkin aivan ylihintaista riippumatta sisällöstä.

 6. Mulla myös käytössä tällä hetkellä toi FitFarmin pre-work-out-juoma, kun salilta oli S.A.W:n pre-work-out-tuote loppu. Toi S.A.W.n juoma onkin sellasta että menee niitä hämähäkkejä ihon alla oikeen kunnolla ja oon itse, etenkin ”hanskapäivinä”, saanut ihan mielettömän pumpin aikaseksi! On vähän kalliimpaa, mut kannattaa kokeilla joskus – vaikka vaan uteliaisuudesta. Muiden valmistajien juomat on ainakin mun makuun ihan liian esanssisia, mut nää kaks on ollu ihan ok.

  Oon kokeillu myös tota FitFarmin On-Timea, samoin tuolta S.A.W.lta jotain treenin aikana juotavaa, mut enpä oo haukotteluun kiinnittänyt huomiota :O Tällä hetkellä vaan vesi käytössä; pitäisi vissiin tuohonkin panostaa, kun jäänyt ostoslistasta viime aikoina..
  Oon myös joskus tehnyt niin, että oon aloittanut vetämään palkkaria kesken treenin, jos ei ole vaan kulkenut ja tuntuu että voimat loppuu ihan kesken – teetkö itse koskaan tällasta?
  Palkkarina vastaava tohon FitFarmin IsoWhey+Glutamiiniin On FASTin Whey+ ja siihen sitten vielä 10g glutamiinia mukaan ja sit tietty hiilarit erikseen, kun tuossahan ei niitä pahemmin ole… 🙂

 7. Mä en ole koskaan kokeillut palkkarin aloittamista ennen treenin loppua, mutta jos se toimii niin mikäs siinä. Ilman muuta kannattaa tehdä niin ja sitten taas kun hankit On-Timea niin säästyy palkkari sinne treenin jälkeen. Kuinka pitkiä treenejä teet?

 8. Moikka Clarissa! Varmasti terveellisellä ja säännöllisellä ruokavaliolla on osuutensa. Keho kokonaisuudessaan voi paljon paremmin kun muistaa panostaa ruokavalioon.

  Mulla on myös C-vitamiinilisä jatkuvassa käytössä, koska haluan välttää flunssat jo ennen alkujaan.
  Mä olen kans testaillut monia pre-workereitä ja kaikissa on aina tullut tajuton hiki ja iho läikikkääksi ja kuumottavaksi, joka on ollut melko epämiellyttävää. Tämä FitFarmin pre work-out ei synnytä sellaista reaktiota ainakaan mulla. Aloitettuani treenin tulee lihaksiin lämmön tunne nopeasti ja tehot treenissä on tosi hyvät koko treenin ajan. Suosittelen kokeilemaan tuota, jos haluat kuitenkin pre-workereita myöhemmin käyttää.

 9. Kiitos Nikke kommenteista! Luulen, että jokaisella on erilaiset mielipiteet kun on kyse lisäravinteista. Tämä oli vain mun mielipide, ja sulla saa luonnollisesti olla omasi. Kiitos, että jaoit sen.

  Tämä postaus oli lukijoiden toivepostaus, johon multa pyydettiin, että kerron tuotteet ja mistä niitä saa tilata. Tämän vuoksi kaikki linkit yms. Postaus oli siis täysin lukijalähtöistä, ei yhteistyössä tehty. Suosittelen mielelläni tuotteita, jotka itse olen kokenut hyviksi. Mutta kiitos, että jaoit ajatuksesi, sillä olisin toki voinut selventää alkuun, että millaista toivetta olen lukijoilta saanut.

  Kiitos, tsemppejä tässä dieetin aikana tarvitaankin ajoittain! Tsemppejä myös sinne!

 10. Joo, en ole itsekaan vielä montaa kertaa kokeillut tuota palkkarin juomista loppuvaiheessa treeniä, mutta saatuani vinkin yhdeltä salikaverilta, niin totesin että tosiaan toimii jos on voimat ihan piipussa.

  Riippuu vähän mikä päivä meneillään ja kuinka ruuhkaa on salilla, että kauanko menee; yleensä 45-60 min. Eilen meni sellainen 40 minuuttia kun kävin illalla ja oli hiljaista; tein jalkoja kahden liikkeen superina (prässi/1 jalan prässi, reisi ojentaja/takareisi laitteessa, pohkeet 3-osaisena + kuntopyörä loppuun. 4 sarjaa, niin että toistot laskevat ja painot nousevat per sarja). Teen myös kotona välillä treenin esim. kahvakuulalla tai rappusissa, silloin treenin kesto noin 20-25 min (HIIT-tyylinen harjoittelu).

 11. Minulla on vuotanut sheikkerit jos on ollut väärillä kierteillä. Menee helposti. Näkee sivusta jos korkki on hieman vinossa. Sen voi välttää niin että kiertää ensin väärään suuntaan sen verran että kuuluu napsahdus tai kaksi. Tai sen tuntee että se on kohillaan menossa oikeille kierteille. Vääntää lujasti kiinni. Kierteet mielellään kuivat. Näkee ravistelun jälkeen onko vuotanut. Laitan silti varalta reppuun pystyyn.

 12. Moikka Ulla! Treenit on ainakin tällain äkkiseltään sanottuna hyvän mittaisia, joten energiatasot siltä osin pitäisi pysyä hyvänä läpi treenin. Paljon tsemppiä treeneihin!

 13. Olisin kysynyt tuosta kalaöljykapseleista,jotta röyhtäyttääkö ne? Nimittäin oon joskus ostanut perusmöllereitä ja kun aamulla semmoiset nappaa,se maku palaa kurkkuun / suuhun inhottavasti päivän mittaan …Ts. närästää. Nyt olen käyttänyt Möllerin vastaavaa,joka on ns. ei-röyhtäyttävä. On vaan aika tyyristä 16€/prk…Sillä kiinnostaa…

 14. Moi Maarit! Mulla ei ole koskaan ollut tuota ”röyhtäys ongelmaa”, mutta olen kuullut, että monet tuotteet tekevät tuon joillekin ihmisille. Ehdottomasti kannattaa kokeilla eri tuotteita ja vain siten löytää sen omansa. Kokeile ihmeessä tuota FitFarmin omega valmistetta ja kerro sitten omia kokemuksia. Kuulen mielelläni, että onko tuo tuote sellainen, joka ei tule makuna ylös päivän mittaan.

Vastaa