TREENIVINKKI pakaroille

Pitkästä aikaa ajattelin kirjoittaa treenivinkin, ja luonnollisesti juuri pakaralle, joka etenkin meille naisille on se yleisin asia, mitä sieltä salilta lähdetään hakemaan. Voisin näitä hyviksi havaittuja treeniliikkeitä toki jakaa enemmänkin täällä blogissa, jos vain sua lukijana kiinnostaa. Huuda hep kommentti kenttään, jos toivot lisää treenivinkkejä. Katsotaan sitten, miten käy.

FitnessClassic2015-2395

 

Mun heikkous on aina ollut pakarat, joita treenaan tällä hetkellä eniten kaikista lihaksista. Syksyn kisoissa näkee olenko saanut kehitystä yhtään aikaiseksi kesän aikana. Treenattu on ainakin täysillä, joten toivotaan, että jotain kehitystä myös näkyy lavalla.

FitnessClassic2015-2586

Yksi tehokas pakaratreenissä käyttämäni liike on SJMV, eli suorin jaloin maastaveto. Tekniikkana liike ei ole se kaikista helpoin, mutta kun sen oppii tekemään oikein, on se erittäin tehokas liike.

Tekniikka menee kuta kuinkin niin, että polvet on hieman koukussa ja peppu työnnetään taakse ns. ”ankkamaiseen asentoon.” Tärkeää on tehdä liike lantiosta, ei selästä. Yksi tärkeimmistä asioista on pitää koko liikkeen ajan selkä suorana ja lavoissa hyvä tuki. Jokaisen liikkeen välissä itse haen ensiksi hyvän lähtöasennon ja sen jälkeen lähden vasta tekemään liikettä. Tankoa ei periaatteessa lasketa alas ollenkaan, vaan peppu työnnetään taakse, jolloin tankokin laskeutuu automaattisesti. Tangon voi laskea ihan alas tai jättää polvien alapuolelle. Jos olet hieman kankeampi niin jätä tanko siihen kohtaan, kun vielä selkä pysyy suorana ja tuki kunnossa.

Harjoittele liikettä vaikka ensin peilin edessä ilman painoja, ja koita saada ne takareidet venymään jo siinä vaiheessa, kun kädet on noin polvien kohdalla. Tässä liikkeessä tekniikan oppiminen on tärkeää, ennen kuin lähtee lisäämään painoja!

Tuossa on video, kun itse teen liikettä lämmittelysarjana ja pienillä painoilla.

 

Ja eikun testaamaan.

Kuuluuko SJMV sun treeniohjelmaan?

12 vastausta artikkeliin “TREENIVINKKI pakaroille”

 1. Vinkkinä kaikille et kannattaa kokeilla kyseistä liikettä jalat yhdessä! Ottaa paljon enemmän pakaraan ja takareisille 🙂

 2. Kuuluu treeniin.. tosin saan sillä hyvin tuntumaa vain takareiteen, en niinkään pakaraan.
  Lisälvinkkejä kaivataan hyviin pakaraliikkeisiin aina 😉

 3. Hep!
  tuon on kyllä mielenkiintoinen liike. On kestänyt ainakin minulla kauan oppia tekniikka. Näyttää helpolta mutta yllättävän haastava pitää tekniikka puhtaana. Keskittymistä vaatii😊

 4. Kyllä kuuluu, yksi suosikeistani ja aina vaan on varsinkin takareiskat hellänä SJMV:n jälkeen 😀 Pitääpä kokeilla tehdä jalat yhdessä seuraavan kerran..!

 5. Vaikka jalkapäivät ei sinällään oo mun lemppareita, niin yksittäiset liikkeet on kyl ihan huippuja. SJMV on yksi niistä, jotka todella toimii! Kokeile ihmeessä, mäkin aion!

 6. Moikka! Juuri niin, tekniikka kannattaa hioa kunnolla kuntoon ennen kuin alkaa lisäilemään painoja. Kyllä se tekniikka sieltä löytyy ja sen jälkeen takalisto kiittää! Tsemppiä treeneihin!

 7. Hei mahtavaa! Kiitos vinkistä, ei muuta kuin testaamaan!

 8. Hienoa, erittäin tehokas liike. Mua ainakin auttaa ajatus, että puristan/työnnän tangon ala-asennosta juurikin pakaralla ylös, jolloin liike tuntuu juuri siellä. Lisäksi ajattelen mielessäni, että kuopasen jaloilla maasta ja ”potkasen” taakse, jolloin liike tuntuu oikeassa paikassa. Testailemalla erilaisia ajatusmalleja, voi helposti löytää pienellä muutoksella oikean tavan tehdä, jolloin liike tuntuu oikeassa paikassa. Tsemppejä treeniin!

 9. Hei Susanna! Kiitos hyvästä videosta ja jutusta! Juuri tämän liikkeen kanssa olen pari viikkoa salilla tuskastellut kun en ole saanut tekniikkaa kohdalleen. Nyt uskon että saan sen, ankka asentoineen, vihdoinkin menemään oikein. 🙂

 10. Moikka Outi! Hienoa, että tästä oli apua. Tsemppiä treeneihin!

 11. Hep! Ehdottomasti lisää näitä! 🙂 Mulla varsinkin juuri pakaraliikkeisiin vaikea saada tuntumaa, nuo mielikuvajutut onki hyviä!
  ps. oot upea ilmestys! 🙂

 12. Kiitos Sari!<3 Vinkkejä laitan lisää siis tulevaisuudessakin. Mahtavaa alkanutta viikkoa!

Vastaa