Miksi personal trainerin tulee osata valmentaa myös mieltä?

*yhteistyössä Mentoritiimi Oy kanssa

On hienoa, että meillä Suomessakin on alkanut personal trainerin työ olemaan enemmän tuttua juttua. Monet ihmiset haluavat rinnalleen valmentajan, joka  tukee ja kulkee vierellä kohti parempia elämäntapoja. Mun mielestä on tärkeää puhua siitä, että millaisia valmentajia on olemassa, jotta jokainen meistä osaisi löytää juuri oikeanlaisen valmentajan itselleen.

Me ihmiset usein mennään ääripäästä toiseen. Välillä me liikutaan ihan tolkuttomasti, ja toisinaan ei yhtään. Suola on välillä hyvin vaarallista terveydelle ja kohta taas ei. Informaatiota on joka lähtöön ja toinen kumoo toistaan ja mistään ei voi tietää mikä pitää paikkansa. Miten kukaan tässä pystyy pysymään perässä? Ei kukaan.

Kaiken tämän härdellin ja kiireisen elämän vuoksi meillä on nykyään valmentajat. Ja sen vuoksi onkin tärkeää pystyä luomaan luottamuksellinen suhde valmentajaan, joka tuntee sinut niin hyvin, että osaa valmentaa sinua juuri oikealla tavalla niin, että rämpiminen informaatio- ja motivaatioviidakossa olisi hieman kevyempää.

12400775_572538836244616_2357991905983019023_n

Meillä on paljon erilaisia valmentajia. On personal trainereita erilaisilla taustoilla, on ravintovalmentajia ja on mentaalivalmentajia. Valmentajia on joka lähtöön ja niitä löytää joka paikasta. Mistä siis tietää kuka on oikeasti hyvä?

Mun mielipide on, että on valmentajalla mikä koulutus tahansa, on hän lukenut kuinka paljon ja kouluttautunut hirmuisesti, mutta jos hän ei osaa asettua valmennettavan asemaan, jos hän ei osaa kuunnella valmennettavaa ja ottaa hänen yksilöllisiä tarpeita huomioon, ei hänestä ole mitään hyötyä valmennettavalle. Näitä vuorovaikutus- ja valmennustaitoja oppii vain ymmärtämällä valmennettavan mieltä. Jokaisen valmentajan tulisi opiskella sitä, miten ihmisen mieli toimii, miten saada jokainen valmennettava innostumaan ja nauttimaan uusista tavoista niin, että se innostus lähtee ihmisestä itsestä. Näitä taitoja ei voi opettaa valmennettavalle ilman, että ymmärtää ihmisen mieltä.

Tärkeintä valmennustyössä on olla nöyrä. Jokainen ihminen on oman elämänsä asiantuntija. Ei ole valmentajaa, joka voisi kertoa toiselle miten tätä elämää tulisi elää. Jokainen valmentaja osaa antaa ohjeita ja neuvoja. Harva osaa kuunnella.

Tällaista tänään.. itse olen hyvin keskeneräinen valmentaja, tulen aina olemaan. Mutta suuri intohimo tätä työtä kohtaan auttaa oppimaan jatkuvasti uutta. Tule sinäkin oppimaan –> mentoritiimi.fi

4 vastausta artikkeliin “Miksi personal trainerin tulee osata valmentaa myös mieltä?”

 1. Heippa! Kommenttini ei liity tähän postaukseen, vaan löysin blogiisi minus417 tuotesarjaa googlaamalla. Käytätkö tuotteita ja suositteletko niitä edelleen? 🙂 ihoni on tällä hetkellä näppyläinen, samankaltainen kuin kuvassa, minkä aiemmin julkaisit ja alan olla hyvin epätoivoinen 🙁 Tutustuin minus417-sarjaan hiljattain ja otin käyttöön mustan mutasaippuan ja kuorinnan. Mitä muita sarjan tuotteita olet käyttänyt tai suosittelisin? Kiitos, jos pystyt auttamaan! 🙂

 2. Moikka!
  Mä käytän tuotteita ja olen kokenut ne todella hyviksi.
  Mä olen käyttänyt myös tuota mutasaippuaa ja kuorintaa. Mulla on myös käytössä magneetti naamio ja yö- sekä päivävoiteet, mutanaamio kasvoille, sekä koko vartalon kosteusvoide. Olen ollut todella tyytyväinen tuotteisiin ja suosittelen kyllä niitä. Olen saanut oman ihoni tosi hyvään kuntoon niiden avulla.

  Mä kävin myös silloin kun mun iho oli huonoimmillaan niin kemiallisissa happohoidoissa, ja niistä oli ainakin mun iholle tosi paljon apua.

 3. Kiitos vastauksesta! Ehkä laajennan vielä mainitsemiisi tuotteisiin 🙂
  Ikävää että päätät pitää taukoa blogissa juuri, kun tänne löysin. Mutta jos palaat kirjoittamisen pariin niin ehkä löydän tänne myöhemmin uudelleen 🙂

 4. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että palaan piakkoin. Pysyhän kuulolla 🙂

Vastaa