Fitness Classic 2014

Viime viikonloppuna olin neitsyt matkallani fitness maailmaan ja osallistuin ensimmäistä kertaa Fitness Classiciin Helsingin Kulttuuritalolla. Tapahtumaan oli pari muutakin päättänyt osallistua, sillä porukkaa oli kyllä yllin kyllin. Koko tapahtuma kokonaisuudessaan oli kyllä aivan huikea kokemus. Kulttuuritalon aulassa oli pienimuotoiset messut, jossa muunmuassa fitnesstukku, Biancaneve, Better Bodies ja Body-lehti olivat esittelemässä tuotteitaan. Taisi sieltä itsellekin uudet treenipökät lähteä matkaan.

Kisalavalla näkyi toinen toistaan upeampia naisia. Jokainen viikonloppuna osallistunut urheilija on todellakin arvostuksen ja suurien aplodien arvoinen. Kunnioitan jokaisen suoritusta, mahtavaa! Tunnelma kulttuuritalolla oli oikein innostava ja omiaan kannustava sekä positiivinen. Oli makeeta huomata kuinka kilpailijoita kannustettiin yleisöstä.

Fitness Classicissa oli aistittavissa se sama jännitys mikä aina suurissa urheilutapahtumissa on läsnä.
Tapahtuman suosio yllätti mut, vaikka siitäkin jo etukäteen mua varoiteltiin ja vinkattiin, että paikalle kannattaa mennä ajoissa, jotta saa hyvät paikat. Suosiosta kertoo hyvin se, että viime vuonna tapahtuma oli ollut yksipäiväinen ja liput oli myyty hyvissä ajoin ennen tapahtumaa loppuun. Tänä vuonna tapahtuma oli jaettu kahdelle päivällä ja liput oli myyty loppuun molempina päivinä.

No fitness ja body fitness sarjojen alettua emme löytäneet enää paikkoja kuin takarivistä. Sieltä kuvaaminenkin tuntui mahdottomalta, sillä näkyvyys oli hyvä, mutta liian kaukana. Bikini fitness sarjan alkaessa olimme jo kokemuksesta viisastuneita ja varasimme itsellemme paikat hyvältä näköyhteydeltä, joten siitä kuvatkin ovat hiukan parempia.

Fitness kasvattaa vuosi vuodelta suosiotaan. Fitness Classicissakin osallistujia ja katsojia oli paljon ja se jo kertoo sinällään siitä, että yhä useammat kokevat fitnesselämäntavan omakseen. Mielestäni tämä on sinällään hyvä asia, sillä terveydestä huolehtimiseen ei voi koskaan kiinnittää terveellä tavalla liikaa huomiota. Mutta korostan, että terveys ja hyvinvointi ovat ne joiden tulisi painaa vakassa. Olen lukenut paljon kirjoituksia siitä, että fitness olisi kärvistelyä ja dietit jotenkin erittäin raastavia. Kuitenkin itse ajattelen sen nimenomaan elämäntapana, jolloin uskon, että sen ei välttämättä tarvitsisi olla kärvistelyä. Uskon, että jollekin fitness elämäntapana vain sopii niin hyvin, jolloin se ei ole ylitsepääsemätöntä uhrautumista lajin puolesta vaan tapa elää, vaikka ei koskaan kisalavoille nousisikaan.

Kauneudesta kiinnostuneena oli aivan loistavaa seurata erityisesti bikini fitness sarjoja. Naiset olivat toinen toistaan kauniimpia. Heidän vartalo on lähellä sitä omaa ihannevartaloa, ja mielestäni se on erittäin kaunis ja naisellinen. Katsojalle naisista huokui niin sisäinen kuin ulkoinenkin kauneus.  Haluankin uskoa, että jokaisella kilpailijalla olisi edes hitusen ajatusta myös fitneksen terveydellisestä puolesta, jotta kilpaileminen ei olisi täysin ulkoista ja ulkonäkökeskeistä. Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ulkoinen kauneus ei missään nimessä riitä, vaan tärkeää on, että olemme terveitä ja kauniita myös sisäisesti.

Oli kyllä niin makee tapahtuma, että pakko on ostaa liput myös ensi syksyn Nordic Fitness Expo Lahden Messukeskukseen pikimmiten.

Pakko vielä lopuksi todeta, että viikonloppu antoi kyllä lisäpuhtia omaan treenaamiseen. Maanantai aamun etureisitreenissä uusilla treenipökillä ja mahtavalla mentaaliboostilla nousi kyllä rautakin ihmeen kevyesti. Ihmisessä mielenkiintoista onkin juuri se, että olemme fysiinen, psyykkinen ja sosiaalinen kokonaisuus.

Liikunnallista ja positiivista viikkoa kaikille!

Susanna

Vastaa