Hyvää Vappua!

Tänään koko Suomi juhlii suomalaisen työn päivän aattoa. Vappuun kuuluu usealla meistä paljon hauskan pitoa yhdessä ystävien kanssa. Sima on vapun ehdoton juhlajuoma ja myös munkit makeuttavat monen suut. Myös naamiaiset kuuluvat monen juhlaan. Vappuna juodaan hieman kuplivaa ja nautitaan alkavasta kesästä. Tämä siis nykypäiväisestä vapusta..

.. mutta tiesittekö, että Vappu on työläisten kansainvälinen juhlapäivä, joka sai alkunsa Yhdysvalloissa 1800-luvulla? Toukokuun ensimmäinen oli Yhdysvalloissa ollut vanhastaan moving-day. Eli päivä, jolloin työsopimukset oli uusittu ja työpaikkaa vaihdettu.
Toukokuun 1. päivänä 1886 järjestettiin Yhdysvalloissa laaja yleislakko, jossa vaadittiin kahdeksantuntista työpäivää. Mellakat veivät usean työläisen hengen ja myöhemmin ajankohta määrättiin kansainväliseksi työläisten mielenosoituspäiväksi. 

Tämä siis lyhyesti ja ytimekkäästi vapusta!

Ihanaa ja kuplivaa vappua kaikille!
°Susanna
Vastaa