Kuvat on ikuisia!

Onko salilla käyminen pelkkää pepun näyttelemistä/kuvaamista ja itsensä tarkastelemista peilistä? Käydäänkö salilla vain ulkoisten syiden vuoksi? Tällaisia toteamuksia, kysymyksiä ja ennakkoluuloja olen saanut kohdata melko useasti. Monet ajattelevat, että salilla käyminen on pelkkää lihasten pullistelua peilin edessä, eikä siellä tule edes hiki. Tähän toki vaikuttavat varmasti somessa nähdyt monet kuvat salilla olevista naisista, jotka ovat viimesen päälle laitettuina peilin edessä poseeraamassa.

Todellisuus ei kuitenkaan ole ihan niin mustavalkoinen tai hohdokas. Itse ainakin salilla ollessani olen järkyttävän näköinen, enkä todella haluaisi siitä ikuistettavan mitään valokuvaa, saatika laittaa sitä nettiin. Luulen, että muilla on ehkä samanlaisia ajatuksia, joten kuvat jotka on otettu treenatessa ei välttämättä ole täysin luonnollisessa tilanteessa otettuja. Somessa olemme saaneet ihailla myös yhä useamman pebaa peilin kautta otetuissa kuvissa. Voisin jopa sanoa, että joistakin yksittäisistä seuraamistani henkilöistä on jopa enemmän peba kuvia netissä kuin kasvokuvia. Tosin, jos ajattelee pelkästään bikini fitnesstä niin kyllä nyt syksyn kisoihin valmistautuneet kilpailijat alkavat olemaan niin huikeessa kunnossa, että sitä pebaa kehtaa kyllä näytelläkin. Mutta toki sen voisi tehdä tyylikkäästi!

Mua ehkä hiukan kauhistuttaa, kun itsensä esittelystä on tullut todella estotonta. Yhä useampi treenaaja päivittelee someen kuvia pikkupikku alusvaatteissa. Kaikki haluavat pyöreät pakarat. Ja ne on pakko saada! Ja mitä vielä, totta kai niitä on pakko näytellä. Maanantaina kuvataan pebaa takaa, tiistaina edestä, keskiviikkona makuultaan, torstaina sivuttain ja näin se viikko etenee. Pikku hiljaa netti täyttyy erilaisista peba kuvista. Mitä pienemmät stringit on jalassa sen parempi. Vai mitä mieltä olet?

Oletko koskaan googlettanut omaa nimeäsi. Se voi olla aika silmiä avaava kokemus, joten jos et ole tehnyt sitä niin tee se nyt! Kun vielä painat kuvahaku linkkiä niin mitä näet? Millaisia kuvia sieltä nousee esiin? Onko kuvat sinusta vai jostain toisesta? Jos sieltä löytyy kuvia sinusta, oletko tyytyväinen kuviin? Antavatko kuvat sinusta oikeanlaisen kuvan esimerkiksi täysin tuntemattomalle henkilölle?

Ootko muuten koskaan tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi uusi työnantajasi, kaverisi, isovanhempasi tai esimerkiksi lapsesi voivat googlettaa sinut tänään, huomenna tai kymmenien vuosien päästä? Mitäpä jos sieltä ilmestyisikin pelkkiä stringeissä otettuja peba kuvia peilin edessä? Ajatellaampa vielä vähän toisesta näkökulmasta.. Jos itse olisit työnantaja, joka hakee työntekijää. Mitä itse ajattelisit hakijasta, josta löytyy netistä kasa paljaita pakaroita? Mitä se sinusta kertoo ihmisestä?

Googlettelin myös itse oman nimeni ja sieltä tulikin erittäin vanhoja kuvia näkyviin ensimmäisenä. En olisi kyllä uskonut, että kuuden vuoden takaiset missivuoden aikaiset hymyn alusvaatekuvaukset pompsahtaisivat sieltä ensimmäisenä, sillä onhan näihin kuuteen vuoteen mahtunut vaikka kuinka monta kuvaa. Ja omasta mielestäni paljon parempiakin kuvia. Miksi juuri nämä kuvat ovat näkyvillä ensimmäisenä?

..Niinpä.

Ennen kuin laitat itsestäsi mitään kuvia nettiin kannattaa aina miettiä onko kuva sellainen, että sitä voi näytellä myös lapsenlapsille 50 vuoden päästä. Haluatko, että kuvan näkee myös työnantajasi tai naapurisi? Oletko valmis oikeasti jakamaan asian koko maailman kanssa?

Nämä ajatukset usein unohtuvat, kun somesta ja sinne kuvien lisäämisestä on tullut osa arkea. Vaikka some kulttuuri ja käyttäytyminen ovat muuttuneet, on kuitenkin jokaisen yksilön omalla vastuulla arvioida se millaisia kuvia sosiaaliseen mediaan itsestään on valmis laittamaan. Millaisen kuvan sinä haluat antaa itsestäsi?

Tsemppiä viikkoon!

Susanna 2 vastausta artikkeliin “Kuvat on ikuisia!”

  1. Ajattelin laittaa blogiini kuntokuviani boksereissani, koska dieetilläni kehitys oli hyvää; 97 kilosta 79 kiloon. Lihasta ei lähtenyt kuin marginaalisesti, mutta mitä ajattelee ulkopuolinen lajista ymmärtämätön, kun 31-vuotias mies laittaa bokserikuvia nettiin. Suurin osa ihmisistä todennäköisesti hieman vierastaa ajatusta ja jos minua nimelläni haetaan kyllä se ihmetyttää, kun kuvahausta löytyy bokserimieskuvia. Eivätkä ne tällaista lakipuolen ihmisen uskottavuutta lisää, eri asia jos työni olisi liikunnan parissa. Blogini sisältää lähinnä luonnollisia treenikuvia ja kuvia elämästäni, mistä voi huomata kehityksen.

    Pukeutumisestakin täytyy joskus hieman miettiä, minkälaisen kuvan antaa. Itse käytän miesten stringejä vain oman mukavuuden tähden, mukavat, hiostomattomat ja huomaamattomat. Tiedän näyttäväni niissä epäseksikkäältä, vaikka rantakunnossa olen, ainakin omasta mielestäni. 😉 Eipä tulisi mielenikään paljastaa kellekään minun käyttävän sellaisia, heti leimautuu pervoksi tai kummalliseksi ihmiseksi. Näin kotikaupungissani liberaalissa Helsingissäkin, ymmärrän sen jos leimautuu tuollaiseksi, noitahan näkee vain miesstrippareiden päällä ja jotkut nettikirjoittelijatkin kirjoittavat niistä sekopäisen fanaattisesti. Tärkeintä on kuitenkin millaisia vaatteita pidät muiden ihmisten nähden, kuitenkaan tätäkään ei tulisi liikaa miettiä, mutta sopivassa suhteessa. Pääpaino omassa mielekkyydessä ehkä hieman miettien samalla, millaisen mielikuvan annan itsestäni?

  2. Kiitos kommentistasi. Välillä on hyvä miettiä, minkälaisen kuvan haluaa antaa itsestään muille. Sosiaalinen media kun on sellainen, että sitä seuraa kaikki: tulevat ja entiset työnantajat, omat asiakkaat ja tuttavat. On hyvä tiedostaa ja tehdä rajaa sille, kuinka paljon haluaa itsestään jakaa.
    Pitää kuitenkin muistaa olla sellainen kun on, eikä aina miettiä sitä mitä muut ajattelevat. Ja toki on asioita, jotka ei muille kuulukkaan. Hyvää pohdintaa. Näihin asioihin kun ei oo yhtä ja oikeaa tapaa toimia. Jokainen meistä kuitenkin tekee itse omat valinnat. Kuulen, että olet tehnyt hyviä valintoja, joita sinun ei tarvitse myöhemmin katua.
    Tsemppiä syksyyn, töihin ja treeneihin! Nautihan olostasi!

Vastaa