Mistä on pienet kohut tehty?

Onhan sitä itsekin pakko kirjoittaa omia ajatuksiaan ylös, sillä tänään on paljon puhututtanut Umpun Primebody -blogin postaus bikini fitness urheilun kisakunnosta ja illuusiosta. Postaus on herättänyt tyytyväisyyttä, että asiasta vihdoin puhutaan mutta myös vihaa, sillä lajista annetaan todella negatiivinen ja sairaalloinen kuva. En missään nimessä osoita syyttävällä sormella Umppua, postauksen kirjoittajaa. Tämä kaikki julkisuus ja median tapa kirjoittaa asiasta on aivan toinen, miten minä ainakin tuon alkuperäisen postauksen ymmärsin. Postaus on todella kohauttanut. Mutta miksi? 

Myös multa, joka ei ole vielä yhtään diettiä kokenut, on paljon kyselty, mitä mieltä olen tuosta asiasta ja keskustelusta, jota nyt käydään asian tiimoilta. Mielestäni on aivan turha lähteä spekuloimaan, että onko laji tuollainen vai ei. Umpun kokemus ja kuvat kertovat, että kyllä se voi olla. Mutta pitää muistaa, että tapoja toimia on niin monia kuin on itse kilpailijoitakin. Myös Umppu tuo tämän asian esille kirjoituksissaan ja myös sen miksi hän näyttää kuvassa siltä kuin näyttää. Kyllä kuva on pysäyttävä! Mutta olen rehellisesti sitä mieltä, että mitä sitten?? Kukaan meistä ei oo vastuussa toisen tekemisistä. Jokainen tekee asioita omalla tavallaan. Me jokainen koetaan asiat eri tavalla, meidän vartalot toimii eri tavalla. Me kaikki treenataan eri tavalla. Me jopa syödään eri tavalla. Me kaikki ihmiset ollaan vaan niin hiton erilaisia. Miksi siis yleistää asioita? 

fitness_j_261014TM_820_uu
Kohukuva Primebodyn Umpusta. Kuva: http://static.iltalehti.fi/uutiset/fitness_j_261014TM_820_uu.jpg

Mikä ihmeen tarve meillä on yleistää? Uskon, että fitnestä harrastavat useimmat voivat erittäin hyvin. Eikä Umppukaan kirjoituksellaan varmasti halunnut tällaista kuvaa antaa lajista. Miksi sitten siitä tehtiin tällainen juttu? Miksi ihmisiä kiinnostaa puhua asioista sitten, kun siitä on jotain negatiivista sanottavaa? Miksi asioista ei voida puhua positiivisesti? 

Olen Umpun kanssa samaa mieltä, että kisakunnon ihannointi ei ole kannattavaa, sillä se on vain hetkellinen kunto, joka ei ole niin sanotusti normaali olotila. Kuka ei tätä asiaa ymmärtänyt siitä tekstistä? Miksi siitä piti muokata sellainen juttu, että koko laji joutuu huonoon valoon? 

No jokainen meistä tekee omat johtopäätökset. Jokainen meistä lukee, näkee ja kokee asiat juuri sillä tavalla kuin itse haluaa. Jos mä haluan nähdä lajissa pelkkää huonoa, niin kyllä mä osaan sen huonon sieltä kaivaa vaikka väkisin. 

Kuva: Jimi Soinila Photography
Kuva: Jimi Soinila Photography

Se mua ihmetyttää, että miksi ne ihmiset, jotka eivät lajia harrasta ovat juuri niitä, joilla on negatiivisin kuva lajista. Juuri heillä on se tieto siitä, että se on erittäin vaarallista ja terveydelle haitallista. Juuri he tietävät sen, että sitä harrastavat voivat huonosti. Miksi heitä edes kiinnostaa asia, jos he eivät itse sitä harrasta? 

Jokaisessa lajissa on hyvät ja huonot puolensa. Jokainen meistä, jotka lajia harrastavat tekevät omat päätökset, että millä keinoilla ja missä kunnossa sinne kisalavalle haluaa ja aikoo nousta. Sairaudet ja niistä puhuminen lajin yhteydessä on mun mielestä turhaa syyttelyä. Me emme voi holhota kaikkia ihmisiä. Kukaan meistä ei toivo kenellekkään minkäänlaista sairautta, mutta elämä vain on sellaista, että jotkut valinnat voivat johtaa sairastumiseen. Mutta se ei yksinään ole minkään urheilulajin syytä. Pitää muistaa, että myös lihavuus sairastuttaa, enkä minä ainakaan halua ketään osoittaa sormella ylipainon vuoksi. 

Toivon, että jos ette mitään muuta tästä kirjoituksesta enää muista, niin muistakaa tämä: Älä keskity siihen mitä muut tekevät, vaan siihen mitä sinä itse teet! Elätkö sellaista elämää kuin itse haluat!? Voitko sinä hyvin? Sinä teet elämässäsi valinnat, ei kukaan muu! Joten ennen kuin moralisoit ja arvostelet toista, muistahan katsoa peiliin ja miettiä miksi niin teet? Mutta myös toisin päin, jos ihailet suuresti jotain ihmistä, miksi niin teet? Toisen ihailemisen ja ylös päin katsomisen sijaan, miksi et ihailisi itseäsi? Miksi et vain ole tyytyväinen siihen, millainen olet?

EIköhän olisi aika alkaa tuijottaan omaa napaa, ja keskittyä omaan hyvinvointiin!? Olet ihana juuri tuollaisena!!

Go-for-whatever-makes-you-happy

Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin päätän tämän tilitykseni! 

Mitäs mulle sitten kuuluu? Viikonloppu meni ihanan rennosti. Perjantaina olin rohkein sitten kymmeneen vuoteen, kun huippu kampaajani Tuija Leivo värjäsi mulle vähän tummaa tyveä. En ihan turhan usein tee mitään näin hurjaa 🙂 Olen ollut viimeiset kymmenen vuotta blondina. Noo.. katsotaan kuinka kauan viihdyn tummemmassa luukissani. Nyt ainakin tuntuu hyvältä! Kiitos siis Tuija Leivo ja PRIME hair and beauty design.

Linssiludet vauhdissa.
Linssiludet vauhdissa.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! 

★ Susanna

pssstt… Käyhän tykkäämässä Tmi Susanna Mustajärvi Facebookissa ja saat uudet postaukset heti seinällesi!näin säästät aikaa ja vaivaa! Ja hei Instagramia unohtamatta, seuraathan mua jo siellä 😉 @susanna_mustajarvi Nähdään siis Facebookissa ja Instagramissa!

Vastaa