Taistelu paremman ihon puolesta part 3

Pitkästä aikaa ajattelin tehdä postauksen kauneudenhoidosta. Itselläni on ollut paljon ongelmia ihon hyvinvoinnin kanssa. Tiedän, että blogilla on paljon lukijoita, joilla on samoja ongelmia, joten kirjoittelen hiukan väliraporttia oman ihoni hyvinvoinnista. 

Olen kirjoitellut aiheesta monia postauksia, mutta tässä niistä muutama: Ultraäänihoitoa PRIME:ssä ja Taistelu paremman ihon puolesta part 2.

Minun ihostani huolta pitää PRIME Hair And Beauty Designin kosmetologi Miia Ring-Sjöblom. Joko sinulla on luotto kosmetologi? Jos ei niin käy ehdottomasti Tampereella ollessasi Miian juttusilla. Ja mikä parasta; kaikista Miian palveluista saat blogini lukijana -20% alennusta. Kasvohoito, mikä mahtava joululahjaidea äidille, siskolle tai ystävälle! Ja mikä ettei myös omalle miehelle!

Yhtään liioittelematta tai mainostamatta, olen kyllä erittäin etuoikeutettu ja kiitollinen siitä, että saan tehdä yhteistyötä Miian kaltaisen ammattilaisen kanssa. Tämän asian ymmärtämiseen ja havainnollistamiseen  näytän teille hiukan kuvia. 

kuva-2

Melkein itku tulee, kun katson tuota kuvaa. Viime kesänä mun iho näytti tuolta. Kuva vielä ehkä pikkasen huijaa sitä parempaan suuntaan. Iho oli ihan kamala. Se oli niin paha, ettei siihen oikein uskaltanut laittaa mitään meikkiäkään. Kävin asiasta lääkärillä, mutta lääkäri ei osannut mua auttaa. 

Voitte vain kuvitella, millaisen kolauksen tämänkaltainen ongelma sai tehtyä itsetunnolleni. Teen töitä ulkonäölläni. Olen aina omistanut erittäin heleän ja hyväkuntoisen ihon. Yhtäkkiä iho alkoikin muuttumaan erittäin pahaksi. Olin kädetön. En osannut tehdä asialle yhtään mitään. Minulla on kyllä aina ollut ihonhoidon perusasiat kunnossa. Käytin laadukkaita tuotteita, mutta koska mulla ei ole ollut mitään kokemusta siitä, että iho voi mennä huonoon kuntoon, niin en osannut sihen myöskään reagoida mitenkään. Minä en käynyt säännöllisesti kasvohoidoissa, sillä ihon hyväkuntoisuuden vuoksi en kokenut sitä tarpeelliseksi.

Tässä kohtaa onneksi Miia uskalsi ottaa koppia, ja alkoi hoitamaan mun ihoa. Haluan tällä mun kokemuksella tuoda esille sitä, että mikä merkitys hyvällä ihonhoidolla on. Tässä kohtaa tarkoitan ihonhoidolla päivittäistä laadukasta ihonhoitoa, juuri sinun iholle sopivalla tavalla. Mutta ennen kaikkea kasvohoidoissa säännöllisesti käymistä. Jos sinulla on kosmetologi, joka hoitaa sinun ihoasi ja käyt siellä säännöllisesti, pystyy kosmetologi jo huomaamaan ajoissa tällaiset ongelmat ja ne voitaisiin jopa ennaltaehkäistä. Kosmetologi myös pystyy ohjeistamaan sinua miten hoidat ihoa kotona. Sinun iho reagoi elämän tuomiin haasteisiin ja tilanteisiin. Yritän sanoa, että sama kasvovesi, jota olet käyttänyt monta vuotta, ei välttämättä sovi sinun ihollesi enää tänä päivänä. Älä siis missään tapauksessa ajattele, että vasta sitten kannattaa mennä kosmetologin pakeille, kun ihosi on huonossa kunnossa. Ole sinä viisaampi kuin minä ja hoida ihoasi jo silloin, kun se on hyvässä kunnossa. 

Okei, siis tuollaisella iholla lähdin liikkeelle. Voin vain sanoa, että sääliksi kyllä vähän käy Miiaa, sillä näyttäähän toi aika pahalta. Vai mitä mieltä olette?

No nyt olen käynyt lähes puoli vuotta happohoidoissa Miian luona kolmen viikon välein. Vielä on yksi kerta jäljellä ja sitten koko hoitosarja on tehty. Ihoni näyttää jo erittäin paljon paremmalta. Toki vielä on matkaa entiseen lähes virheettömään ihoon, mutta olen jo todella tyytyväinen tulokseen. 

IMG_0102

Iho on jo tasainen. Joitakin arpia on jäänyt, joita nyt happohoidon avulla hoidetaan. 

Olemme kosmetologini kanssa myös toki pohtineet ihon huonovointisuudelle syitä ja lähdetty muokkaamaan ihan arkisia asioita, kuten kotona käytettäviä ihonhoitotuotteita. Nyt tuotteet on vaihdettu tämän hetkiselle iholleni sopiviksi. En sen enempää tuotteita tuo tässä esille, sillä koen, että se mikä sopii minulle ei välttämättä sovi sinulle. Kannustan siis sinua menemään kosmetologin pakeille ja selvittämään sen mikä juuri sinun ihollesi on sopiva. PRIME:ssä Miia antaa ohjeita ja ohjeistaa mielellään asiakasta kokonaisvaltaisesti. 

Ihonhoitotuotteiden lisäksi olemme pohtineet monia asioita, kuten tyynynliinan pesemistä parin yön välein, tyynyn vaihtamista säännöllisesti sekä kasvopyyhkeen vaihtamista pari kertaa viikossa. Olemme myös keskustelleet laadukkaan kasvomeikin käyttämisestä. Mun ihon laatu on muuttunut, joten mun on pitänyt lähteä etsimään uutta, tilanteeseen sopivaa kasvomeikkiä. Testissä tällä hetkellä on DIOR Diorskin Star meikkivoide. Vaikuttaa erittäin hyvältä ja kevyeltä, mutta peittävältä meikkivoiteelta. Meikkivoide ei myöskään kaipaa välttämättä irtopuuteria, joka taas on hyvä asia, sillä itse koen, että arjessa mitä kevyempi meikki on sen parempi. 

dior_skin

Olemme myös testailleet eri ruoka-aineiden vaikutusta ihooni. Olen jättänyt eri ruoka-aineita pois yksitellen. Palautusjuomassa en enää käytä kreatiinia, ja se on ollut apuna parantamassa ihon vointia. Lisäksi vaihdoin proteiinijauheen puhtaampaan SELF Micro Whey PREMIUMiin. Kiitos tästä kuuluu yhteistyökumppanilleni Sportsnutrition.fi:lle

IMG_0103

Muistahan pitää itsestäsi huolta. Liian usein tilanteeseen vasta herää, kun asiat ovat jo huonosti. Jos sinulla ei ole iho-ongelmia ja et käy säännöllisetsi kasvohoidoissa, ole kaukaa viisas ja aloita ihonhoitosi heti ensi viikolla. Muista hyödyntää PRIME:n ja blogini yhteistyötarjous!

Ihonhoidosta nopea katsaus hiuksiin..

Viime viikolla kävin luottokampaajallani eli PRIME:n Tuija Leivolla. Kuten aikaisemmin kirjoitinkin, niin teimme viimeksi jotain erittäin repäisevää ja värjäsimme tyven tummaksi. Se oli kyllä erittäin mukavaa vaihtelua, mutta tylsänä halusin jälleen lähteä vaalentamaan takaisin. Eli nyt ollaankin sit jo takaisin vaaleana. Tämä kokeilu tummemmilla hiuksilla oli kyllä jälleen kerran erittäin hyvä kokemus, sillä huomasin, kuinka tärkeä tuo vaaleus on mun persoonalle. 

Uudet hiukset. Kiitos Tuija Leivo PRIME Hair and Beauty Design
Uudet hiukset. Kiitos Tuija Leivo PRIME Hair and Beauty Design

Tällaisia kauneuskuulumisia tällä kertaa. Toivottavasti sinulla on ollut ihana Suomen Itsenäisyyspäivä -viikonloppu! 

Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

★Susanna

3 vastausta artikkeliin “Taistelu paremman ihon puolesta part 3”

  1. Minkälaisessa happohoidossa käyt?
    Mulla oli samanlainen iho kuin sulla, pahempikin, ja kärsin siitä tosi kauan ja kokeilin kaikkea ruokavalioista lähtien. Sitten kokeilin glycolihappovoidetta iHerbistä ja siihen loppui mun ongelmat. Iho on kuin vauvan pylly.

  2. Moikka Mimi!
    Kiitos kommentistasi. Mä olen nyt käynyt viisi kertaa happohoidossa, joka tehdään pinnallisella salisyylihapolla. Happohoitoja on erilaisia ja eri vahvuisia. Tämä on ollut minulle toimiva happo. Lisää aiheesta voit lukea mun postauksesta ”Taistelu paremman ihon puolesta part 2”

    Hienoa, että olet saanut oman ihosi kuntoon! Kyllä sillä on vain paljon merkitystä. Ihanaa joulun odotusta sinulle!

Vastaa