Diettikuulumisia, 2vko takana

Tänään olisi valmentajan kanssa kuntotsekkaus, ja ajattelin tulla tänne kirjottelemaan ennen sitä hieman omia ajatuksiani. 

Dietti mulla alkoi kaksi viikkoa sitten. Aloitimme hyvin varovasti pudottamalla kalorit 3100kcal:sta 2500kcal:iin. Ekalla viikolla ei muuttunut mikään muu kuin ruokavalio. Diettiruokalavalio on mulla hyvin samanlainen kuin koko mun viimeisen vuoden aikana ollut ruokavalio. Vain pieniä muutoksia tehtiin, kuten aamuhedelmä ja maitolasilliset jäivät pois, hiilareita vähennettiin ja suhteessa proteiinien osuus lisääntyi. Olen ollut hyvin tarkka ruokavaliostani koko valmennuksen ajan, joten dietti ei ole tuntunut ainakaan vielä tässä kohtaa juuri miltään. Olen punninnut kaikki ruokani viimeisen vuoden aikana, ja koen sen olevan mulle juurikin oikea tapa elää. Olen ihminen joka on aina syönyt liian vähän suhteessa treenaamiseen. Mallimaailmassa kun tuota erittäin laihaa kroppaa ihannoidaan, ja sellaiselta kuivan kesän oravalta olen minäkin lähes koko elämäni näyttänyt 🙂 ja siltä on näyttänyt siis myös mun ruokavalio. Minulle tuo ruoan punnitseminen on tärkeä juttu, sillä silloin tiedän syöväni oikein ohjeiden mukaisesti. Tämä on siis myös henkisesti mulle tärkeää ja sen vuoksi sen teen näin.

IMG_0116

Ensimmäisen viikon jälkeen alkoivat aamuaerobiset kolme kertaa viikossa. Oli kyllä aivan mahtavaa päästä lenkille lähes vuoden tauon jälkeen. Aivan huikea fiilis! Etukäteen aerobisten suunnittelu kalenteriin tuntui mahdottomalta, kun muutenkin kalenteri on aina aivan täynnä, mutta jostain se aika vaan löytyi ja mukavasti myös lenkit on löytäneet paikkansa mun arjesta. 

Nälkää ei ole vielä joutunut kokemaan ollenkaan. Katsotaan mitä valmentaja tänään sanoo. Teemme suunnitelman tulevalle kuukaudelle. Mielenkiintoista  huomata kuinka vartalo lähtee muokkautumaan. Tämä tuntuu ihan huipulta. En käsitä miksi tämä laji on saanut niin paljon negatiivista julkisuutta. Muistan kun A-talkissa väitettiin, että 20 viikkoa ollaan dietillä ja syödään vain kanaa ja parsakaalia. Hah! Voi niitä, jotka niin tekee. Käsittämätöntä! 

IMG_0114

Kävimme tällä viikolla treenailemassa Caroliinan kanssa poseerauksia. On kyllä huippua, kun tässä lajissa kilpailijat ovat aina valmiita auttamaan toinen toisiaan. Sain Caroliinalta hyviä neuvoja ja opastusta. Toivon, että voin itse tulevaisuudessa jakaa omaa osaamistani samoin tuleville kilpailijoille. Tällä hetkellä, kun olen vain se saava osapuoli, mutta kyllä varmasti tulen tämän kaiken avun siirtämään tulevaisuudessa eteenpäin.

Tuon avun ja treenaamisen lisäksi oli aivan mahtavaa päästä juttelemaan jonkun kanssa joka ymmärtää sun juttuja. Fitness lajina on melko yksinäinen laji. Sä olet juttujesi kanssa melko yksin. Mulla on onnekseni perhe, joka elää tätä mun fitnessunelmaa mun kanssa. Pohdin niitä, joiden perhe on esimerkiksi koko touhua vastaan. Kyllä siinä nopeasti varmasti luovuttaa. Tämä kun tosiaan on elämäntapa. Tämä on laji, joka vaikuttaa koko elämään. Sä olet fitness urheilija niin vapaa-ajalla kuin arkenakin. Se on läsnä koko ajan, mihin ikinä menetkin. Ja mikä on isoin juttu, niin se vaikuttaa myös sun läheisten arkeen. Samassa taloudessa elävät väistämättäkin joutuvat myös hiukan antamaan panostustaan lajille. Mulla on paljon sanottavaa tästä aiheesta, ja ajattelinkin, että voisin kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksen. Palataan siis tähän myöhemmin!

Fitness Classiciin on nyt 17 viikkoa. Sieltä se pikku hiljaa lähenee! En malttaisi enää odottaa. Fiilikset ovat sekavat. Tavallaan olen super innoissani, ja toisaalta taas peloissani. Paljon on tullut kehitystä, mutta niin paljon on vielä tehtävää. 

Ihokuulumisia.. Perjantaina oli viimeinen happokuorinta PRIMEssä. Iho on jo huomattavasti parempi, mutta voisi se olla vieläkin parempi. Kosmetologi Miia Ring-Sjöblomin kanssa päädyimme siihen, että söisin nyt lääkärin määräämän antibiootin, josko se olisi viimeinen apu ja iho alkaisi voimaan hyvin. Luotto on kyllä kova! 

IMG_0113

Viikonloppuna me juhlittiin yhdessä mieheni kanssa, sillä olemme olleet nyt kaksi vuotta kihloissa. Tätä päivää juhlistimme Tampereen uudessa ylpeyden aiheessa Moro Skybarissa. Love this city!! Huippukaunis paikka. Kannattaa poiketa, jos olet Tampereella käymässä. Hääpäivä lähenee ja siihen on enää 2 kk. Sydän pomppas juuri kurkkuun. On vielä niin paljon tehtävää häiden eteen.. 

IMG_0111

Näillä kuulumisilla aloitellaan taas uutta viikkoa! 

Sieltä se joulukin jo lähenee.. rauhallista ja stressitöntä viimeistä viikkoa ennen joulua! Nautitaan valkeasta maisemasta!

★ Susanna

2 vastausta artikkeliin “Diettikuulumisia, 2vko takana”

  1. Tsemppiä !! 🙂 Kyllä sitä jaksaa, kun on jtn minkä eteen töitä tehdään ja tuloksia syntyy varmasti palkitsevana puolena. 🙂

  2. Kiitos Martina!
    Kyllä tämä on oikein palkitsevaa, ja sen vuoksi joka aamu jaksaakin nousta sängystä ylös ja ulos lenkille. Nautin todella!
    Ihanaa joulun odotusta!

Vastaa