Joulu- ja dieettikuulumiset

Ajattelin taas pitkästä aikaa tulla kirjoittelemaan omia kuulumisia. Niitäkin on ihan mukava kirjoitella välillä muiden ajatusten ja aiheiden lomassa. Viime kuulumiset kirjoittelin silloin kun dieettiä oli kulunut muutama viikko ja meillä oli valmentajan kanssa kuntotsekkaus. Nyt dieettiä on kulunut tasan neljä viikkoa. Kaikki on dieetin suhteen mennyt oikein hyvin. Aamuaerobisia teen tällä hetkellä neljä kertaa viikossa, ja salia mulla on viisi. Pyrin tekemään kaikki treenit arkena, jolloin viikonloput jäisivät palautumiselle. Kun treenejä on tällä hetkellä noinkin paljon, on levon merkitys yhä tärkeämpi. Olen aina kuuluttanut levon ja rentoutumisen merkitystä, ja tässä kohtaa itsekin haluaisin panostaa siihen enemmän. Tiedän ainakin yhden asian, jonka lisään ensi vuoden tavoitelistaani. Yhteistyökumppanini MIELIKYLPY on kodin lisäksi paras paikka rentoutumiselle. Jos paikka ei ole sinulle tuttu, käy lukemassa tämä blogipostaukseni

Näin jälkikäteen on ihana muistella muutaman päivän takaista joulua. Millainen sinun joulusi oli? Olen super onnekas, sillä mulla on ollut koko joulun ajan paljon rakkaita ihmisiä ympärillä. Olen kiitollinen jokaisesta. Voi kunpa voisinkin lähettää palan tästä lämmöstä myös kaikille niille yksinäisille ja yksin joulua viettäneille.

IMG_0127
Jouluselfie 🙂 seuraatko jo minua instagramissa? @susanna_mustajarvi

 

Joulun vieton aloitimme jo tiistaina mieheni Villen äidin luota, jolloin saimme nauttia ensimmäisen jouluateriamme. Tiistaina illalla suuntasimme sitten mun vanhempien vapaa-ajanvietto paikkaan maalle. Siellä joulun tunnelma on käsin kosketeltavissa; takan- ja puuhellan lämpö, jouluvalot, -laulut, kynttilät, lyhdyt, puusauna, valkoinen luonto ja rakkaat ihmiset. Voiko enempää edes toivoa? Kaikki oli tänäkin jouluna enemmän kuin täydellistä.

IMG_0130 IMG_0132 IMG_0134

 

Tämän vuoden joulu oli erityinen, sillä ensimmäistä kertaa jouduin olemaan herkuitta. Aluksi luulin, että se tulisi olemaan helppoa, sillä mulla ei ole vielä aikaisemmin tehnyt yhtään tiukkaa kieltäytyä herkuista tämän projektin aikana, joka on kohta kestänyt vuoden verran. Mutta ei se ihan niin mennytkään. Mikä tässä dieetissä onkin, että kaikki mikä on aikaisemmin ollut ihan helppoa, tuntuukin nyt haastavalta? Avaan tätä hiukan..

Mun ehdottomia jouluherkkusuosikkeja ovat konvehdit, tortut, juustot ja joululimppu. Oletko sinä enemmän laatikoiden ja kinkun ystävä? Näitä herkkuja sitten yleensä syön niin paljon, että joulun jälkeen ne tulee korvista ulos. Mikähän siinä onkin, että jouluna tulee syötyä aina aivan liikaa? Vaikka maha huutaisi jo lepoa, niin silti suu käy jatkuvasti. Milloin suolaista ja milloin jotain makeaa. Mikään ei tunnu riittävän. Kuulostaako tutulta? Jep, sama täällä, mutta ei tänä jouluna!

herkullinen jouluateriani! Tiistaina sain syödä myös kinkkua :)
herkullinen jouluateriani! Tiistaina söin myös kinkkua 🙂 NAM!

Ja siinähän se joulu sitten meni taistellessa herkkuhimoja vastaan. Pahin nakki oli kyllä ehdottomasti juustot ja limppu. Onneksi sain syödä maukkaita vihanneksia ja kalkkunaa. Mun perhe teki kuitenkin mun joulusta helpomman, sillä he eivät juurikaan itsekään herkutelleet suklaalla tai muilla naposteltavilla. Äiti oli tehnyt joulupöydän sellaiseksi, että pystyin keräämään sieltä itselleni oman aterian. Kaikki tämä helpotti suunnattomasti mun oloa, ja sain nauttia joulusta yhdessä muiden kanssa, vaikka en herkkuja syönytkään. 

Joulu avasi ehkä hiukan enemmän mun silmiä siinä, mitä fitness lajina ajoittain vaatii urheilijaltaan. On joulu tai ei, jos dieetti on alkanut, ei silloin herkutella. Jouluun kuuluu suurena osana ruoka ja sen vuoksi ehkä laji näyttelikin tänä jouluna melko suurta roolia. Vaikka nyt asiasta kirjoitankin, en kuitenkaan koe jääväni mistään paitsi. Voin itse asiassa erittäin hyvin. Minulla ei ollut jouluähkyä tänä vuonna! Ja hittolainen kuinka hyvältä tuntui, kun pystyin nauttimaan joulusta samalla kun noudatin dieettiruokavaliota. 

Haluan kuitenkin kaikkia teitä, jotka olette jouluna nauttineet kaikista ihanista herkuista olemaan tyytyväisiä omaan tilanteeseenne. Nauttikaa todella silloin kun syötte herkkuja! Älkää missään nimessä saako morkkista siitä. Olette todellakin joulun ansainneet ja silloin ei tarvitse laskea kaloreita! Itse ainakin ajattelen, että tämä joulu oli spesiaali siltä osin, että en aijo montaa joulua viettää dieetillä. Toivottavasti jatkossa tilanne on se, ettei dieetti osuisi juuri joulun aikaan. 

Kuitenkin nautin tästä. Urheilijana olen erittäin sitoutuvaa ja kunnianhimoista tyyppiä. Vaikka mun valmentaja aina sanoo siitä, että lavalla ei voita se joka on kärsinyt eniten, koen kuitenkin itse, että tämä on hienompaa, jos se on välillä vähän vaikeaa. Ei elämä saa olla liian helppoa! Eihän? Haasteita tarvitaan, ja nyt voitin yhden niistä ja olen pirun ylpeä itsestäni! 

IMG_0129

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Kohta vaihtuu vuosi.. ootko valmiina kohtaamaan menestyksekkään vuoden 2015?

Ennen tätä ajattelin vielä koota menneen vuoden pakettiin, joten stay tuned!!

 ★ Susanna

 

 

4 vastausta artikkeliin “Joulu- ja dieettikuulumiset”

 1. Eikö joululle olis pystynyt suunnittelee jotain vapaa ateriaa? Mä rakastan jouluruokaa niin paljon että en tiedä miten olisin pystynyt ole sun tilanteessa! 😀

 2. Moikka Ella!
  Luulen, että varmasti olisi voinut, jos olisin siihen itse todella halunnut. Mulla on helmikuussa tulossa mun omat häät ja haluaisin silloin olla sellaisessa kunnossa, että voisin silloin hyvällä omalla tunnolla ja fiiliksellä nauttia hääruoasta ja juomista, joten joulu sai mennä tällä kertaa näin.

  Jouluruoat ovat kyllä aivan loistavia. Kyllä se tiukkaa teki, mutta näin jälkikäteen ajateltuna oli se kyllä sen arvoista. Nyt on hyvä fiilis, sillä tiedän, että tämä kuuluu tähän prosessiin.

  Toki normaalisti jouluun kuuluu herkuttelu hyvällä omalla tunnolla, joten ihanaa, että sinä olet saanut nauttia herkuista!

 3. Joulu dieettiläinen täälläkin Hei! Dieettiä 5vkoa takana ja aatto oli eka tosi vaikee päivä. Suklaa ja Lanttulaatikko ja piparitaikina on mun ykkösherkkujq nii kyllä tihkasi eikä edes kinkkua ollu lupa syödä.

  Mutta siitä selvittiin hengissä heittämällä ja arvelin, että sen jälkeen ei mikään vastaan tuleva voi tuntuu vaikeelta. 🙂 pari ylimäärästä itsensä muistuttamista tavoitteiden tärkeydestä se vaati ….:)

 4. Ihanaa! Oon super onnellinen KaDa sun puolesta ja hiton ylpeä, että onnistuit siinä. Jes!
  Hienoa saada kommenttia ja vertaistukea. Kiva kuulla, että myös on joku muukin, joka on viettänyt joulun samalla mentaliteetilla. Mihin kisoihin oot menossa?

Vastaa