Milloin kilpailen seuraavan kerran?

Viime viikolla loppuviikosta mulla oli valmentajatapaaminen Harrin kanssa ja käytiin läpi tulevaa. Kuten aikasemminkin kirjoitin, niin tässä kohtaa me tehdään kaikki todella rauhalliseen tahtiin ja palautellaan kroppaa pikku hiljaa takaisin kehityskaudelle. Mulle sopii tää paremmin kuin hyvin, sillä tällaisessa hektisessä elämäntilanteessa mulle on parempi se, että on tarkat ja tiukat ohjeet, joita noudatan. Mikä sen helpompaa kun noudattaa sääntöjä ja voida hyvin. 🙂 Kuten huomaat, mulle tämä tapa elää sopii hyvin, joten tällainen rauhallinen palauttelu ei tee kovinkaan tiukkaa.

File 22.10.2015 7.00.07
Ruokavalioon onneksi kuuluu muutakin kun tuo pronssinen mitalli. 😉 Kuva: Rehell/Turunen

Ruokavalio on siis sama mitä aikaisemminkin, eikä se siitä tuu mihkään muuttumaankaan, määrät vain kasvaa pikku hiljaa. Uskon, että en enää koskaan palaa vanhaan tapaan toteuttaa ruokavaliota, vaikka olenkin aina syönyt tosi terveellisesti. Kisoista on nyt kulunut reilu kaksi viikkoa. Vaikka nautin tästä ruokavaliosta, en voi kieltää, etteikö välillä tulisi sellainen olo, että olis kiva pitää vapaasyöntipäivä. Mun ensimmäinen vapaasyöntipäivä tulee oleen isäinpäivänä parin viikon päästä. Aion todella toteuttaa päivän ruokailut järkevästi, mutta niin että voin nauttia päivästä kaikilla jäljellä olevilla aisteillani. Katsotaan miten tämä sitten onnistuu käytännössä! 🙂

Treeneistä nopeasti sen verran, että tällä hetkellä mulla on viikossa kolme aamulenkkiä ja kolme salia. Salit tulee nousemaan neljään heti, kun mun elämä hiukan enemmän rauhoittuu. Treenit ja ruokavalio on olleet tosi hyvä juttu tähän kohtaan. Mun paino ei oo tosin noussu juuri yhtään kisapainosta, mutta uskon, että se siitä lähtee nousuun, kun mennään hiukan aikaa eteenpäin.

File 22.10.2015 7.01.54

Mutta sitten tämä aihe mikä teitä varmasti kiinnostaa eniten.. Eli milloin nousen seuraavan kerran lavalle? Jotta olen täysin tyytyväinen omaan fysiikkaani tulee sitä hiukan vielä kehittää. Se mitä mun täytyy saada lisää on jalkoihin lihasta ja erityisesti sinne surullisen kuuluisaan pakaraan. Seuraavan vuoden aikana aion antaa kaikkeni tuolle asialle, ja seuraavan kerran tulen nousemaan lavalle vuoden päästä syksyllä 2016. Tavoitteena on käydä kilpailemassa myös ulkomailla, mutta yksityiskohdista sitten lähempänä lisää.

File 22.10.2015 6.59.53
Pakaraan lisää lihasta, kiitos! 🙂 Kuva: Rehell/Turunen

Nyt on siis aika lähteä kehittymään paremmaksi, parhaaksi omaksi versioksi. Elämää parhaimmillaan, joten lähdenkin tästä sitten salille!

Mites sinä, nautitko sä tarkasta ruokavaliosta vai oletko enemmän soveltava tyyppi?

 

 

8 vastausta artikkeliin “Milloin kilpailen seuraavan kerran?”

 1. ”Uskon, että en enää koskaan palaa vanhaan tapaan toteuttaa ruokavaliota, vaikka olenkin aina syönyt tosi terveellisesti. Kisoista on nyt kulunut reilu kaksi viikkoa. Vaikka nautin tästä ruokavaliosta, en voi kieltää, etteikö välillä tulisi sellainen olo, että olis kiva pitää vapaasyöntipäivä”

  on sulla vielä aika monta vuosikymmentä elinaikaa jäljellä noudattaa tätä

 2. Totta! Mulla on tosin aina ollut tapana pitää tiukkaa linjaa arkena ja viikonloppuna syödä vapaammin. Ei siis eroa juurikaan nykyisestä tavastani 🙂

 3. En nyt sano pahalla tätä mutta kuulostaa ihan että sulla on ns”sallittu syömishäiriö” ymmärrän että kisaat ja vielä pitää totutella dietin jälkeen kroppaa korkeamilla kaloreilla, mutta jotenkin tuntuu että teet siitä syömisestä itselles tosi ison asian..

 4. Moi! Mua on pitkään jo mietityttänyt, että tehdäänkö kisadieetillä aamuaerobiset kävellen/hölkäten? 😀 vai onko sillä mitään väliä?

 5. I agree.. Ymmärrän, että lajissasi ruokavalio on isossa roolissa, mutta mielestäni nämä viime aikoina blogissa esille tuomasi ajatukset eivät kuulosta terveitä :/ Et varmasti itse näe asiaa näin tällä hetkellä, mutta ehkäpä joskus heräät siihen tosiasiaan, että kireä kroppa ei tuo sinulle onnea.

  Terveisin,
  Itsekin ortoreksiasta aikoinaan kärsinyt

 6. Moikka Ceci! Sun kommentti laittoi pohtimaan. Kiitos siitä! Haluan tehdä asiat mahdollisimman terveellisellä tavalla ja niin, että kroppa ei kokisi liian isoja muutoksia, joten sen vuoksi tehdään asiat hitaasti, mutta varmasti.

 7. Moikka!
  Kaikilla kisaajilla on varmasti omat tavat tehdä, mutta mulla aamulenkit on aina ollut reipasta kävelyä, joissa välillä on esimerkiksi askelkyykkyjä tai jännehyppyjä. Riippuu ihan kisaajan kunnosta, että millaisina aerobiset toteutetaan.

 8. Moikka! Kiitos kommentistasi ja se pisti kyllä pohtimaan asiaa monesta näkökulmasta. Tähän meidän lajiin ja urheilijan elämään isona osana kuuluu suunniteltu ruokavalio ja koska tämä on fitness blogi niin ajoittain kirjoittelen myös aiheesta. Tarkoitukseni ei ole ollut mitenkään ylikorostaa sitä. Kireä kroppa ei todella tuo onnea. Kyllä ne onnen hetket tulee arjessa, kun tekee niitä asioita, joista eniten nauttii. Mulle ulkonäkö ei oo koskaan ollut motiivi kilpailla bikini fitnessissä.

Vastaa