Eikös nyt ois aika alkaa treenata vatsat bikinikuntoon?

Nyt olis vuorossa todellinen keskivartalopiina. Tää kannattaa kokeilla, sillä se on aivan supertehokas ja nopea treeni, jonka voit tehdä missä ikinä oletkin, salilla, olohuoneessa tai vaikka hotellihuoneen lattialla. Videolta näät treenissä tehtävät liikkeet. Treeni on tehty yhteistyössä Spartan Gearin kanssa.

11271176_10207092993022119_312067206_n
Antti Nurmi ja Spartan Gear urheilijat Susanna ja Dina

Liike 1: Vatsarutistus V-asennossa

Liike 2: Jalkojen nosto istuvalteen

Liike 3: Keinuva vatsapito

Liike 4: Linkkari kierrolla. Tämän liikkeen voit tehdä suorilla jaloilla tai helpottaa sitä laittamalla jalat koukkuun.

Treeni tehdään pyramidina ilman taukoja, niin että tee kaikki liikkeet ensin kahdella toistolla. Tämän jälkeen neljällä toistolla, sitten kuudella, kahdeksalla ja lopuksi kymmenellä toistolla. Jos tuntuu siltä, että treeni oli tarpeeksi tehokas, voit lopettaa tähän. Mutta jos sulta löytyy vielä energiaa ja voimia, voit jatkaa pyramidia takaisin päin. Eli tee kaikki neljä liikettä ensiksi kymmenellä toistolla, sitten kahdeksalla, sen jälkeen kuudella, neljällä ja lopuksi kahdella toistolla.

Treeni tehdään aikaa vastaan, eli tarkoituksena on saada mahdollisimman nopea aika. Treenin voi tehdä säännöllisesti ja voit seuraavalla treenikerralla yrittää parantaa aikaisempaa aikaa. Näin pystyt seuraamaan omaa kehittymistäsi. Treenin aikana tavoitteena on pitää mahdollisimman vähän taukoja. Muista hengityksen merkitys treenin aikana.

Ja ei muuta kuin kokeilemaan ja treenataan itsellemme rautaset vatsalihakset ensi kesän rantakelejä varten. Tsemppiä treeniin!

 

 

6 vastausta artikkeliin “Eikös nyt ois aika alkaa treenata vatsat bikinikuntoon?”

 1. Olisi aika hienoa tavata tuleva tyttöystävä ensi kesänä uimarannalla, sellainen jolla on hyvät vatsalihakset!

 2. Luulin että vatsalihakseni ovat hyvässä kunnossa ja liikkeet vaikuttivat melko helpoilta, mutta toisin kävi. Todella hyviä liikkeitä ja poltteen saa vatsalihaksiin hyvin! Tätä alan treenaan, kiitos! 🙂

 3. Hienoa että lähdit kokeilemaan treeniä! Se on kyl tosi tehokas 🙂
  Tsemppiä treeneihin!

 4. Moi! Nyt vasta testasin tätä ja tämä oli kyllä aika killeri 😀 Teki aika kivan poltteen vatsalihaksiin. Itse olen olettanut omaavani kuitenkin ihan kohtalaiset vatsalihakset rasvakerroksen alla johtuen treenaamastani lajista, jossa keskivartalon hallinta on tärkeässä osassa. Ja olen se ukko joka salin abdominal crunch masiinassa teki yli 250 toistoa 30 kilon painon kera havaitakseen, että 250 toiston jälkeen se mittari nollaantuu 😉 Tämä menee ehdottomasti meikäläisen treeniohjelmaan. Kiitos tästä 🙂

  Rasvasta puheenollen, onko sulla joku kiinteä hinnasto noissa tekemissäsi ravinto-ohjelmissa vai ovatko ne yksilön mukaan mukautuvia?

  Itsellä kun tuo liiallinen rasvan eli läskin määrän kropassa on se ongelma ja sitä pitäisi saada reilusti alas. Lihasmassaa on kyllä taasen sen verran, että painoindeksin mukaan jos painaisin niin rasvaprosentti olisi 3 pintaan, koska InBody mittausten mukaan kehon rasvaton massa on jo siinä painoindeksi painon ylärajalla. Senpä takia InBodykin kyllä suosittelee ”ihannepainoksi” reilusti enemmän kuin on tuo pelkkä painoindeksin mukainen raja.

 5. Moikka Jani!

  Hienoa, että meni treeni perille ja tykkäsit.
  Laita mulle sähköpostia susanna.mustajarvi@gmail.com , niin mietitään yhdessä olisko joku valmennuspaketti sulle sopiva.

Vastaa