Onko joulua ilman joulustressiä?

Tämä joulu tulee olemaan mulle todella erilainen aikaisempiin verrattuna. On ensimmäinen joulu, etten ole edes koristellut kotia, joka osaltaan on myös vaikuttanut siihen, että en ole juurikaan edes ajatellut joulun tuloa. Tuntuu, että aika olisi mennyt ihan huimaa vauhtia. Tänään mä vasta oikeasti tajusin, että joulu on muutaman yön päästä.

Oon aina ollut hyvin jouluihminen. Rakastan sitä, että saan laittaa kynttilöitä ja koristella kotia kuunnellen täysillä joululauluja. Oon myös aina käynyt laulamassa kauneimpia joululauluja kirkossa. Nautin todella joulun tuomasta fiiliksestä, ja siitä, että silloin saa vain olla perheen kesken ja nauttia olosta ja hyvästä ruoasta.

IMG_9559_valmis_1024px

Mä en oo kuitenkaan koskaan pitänyt siitä, että joulu tuo mukanaan häslinkiä ja stressiä. Nyt kun ajattelee, niin mä oon itse asiassa ihan tyytyväinen tähän vuoteen, että en ole aikaisemmin edes muistanut koko joulun tuloa, sillä olen välttynyt monilta stressaavilta hetkiltä.

Joululahjojen ostaminen on mulla jäänyt viime tippaan, kuten kaikkina muinakin jouluina. Se ei mulle oo siis mitään uutta. Onneksi kaikki mun läheiset tietää sen, että multa voi odottaa ihan mitä vaan joululahjaksi. Vain taivas on rajana sille, mitä sitä voikaan keksiä lahjaksi. Yksi hyvä esimerkki on, kun yhtenä jouluna kirjoitin kirjeitä mun perheenjäsenille. Aikaahan se vei, kun aloin ajatuksella tekemään kaikille kirjeitä, mutta se kannatti. Mä rakastan sitä kun saan vaikuttaa toisten tunteisiin. Kirjeiden kirjoittaminen on juurikin yksi tapa saada esimerkiksi oma isä herkistymään tai äiti pyyhkimään onnenkyyneleitä poskiltaan. Yksi lahja voisi tänä jouluna olla se, että vietetään joulu terveenä ja hyväntuulisena.

IMG_0687

Lahjojen sijaan mun mielestä aina on ollut tärkeämpää se, että oikeasti on läsnä jouluna, siellä missä on. Mun perhe kokoontuu jälleen yhdessä viettämään joulua mun vanhempien vapaa-ajanviettopaikkaan maaseudun rauhaan. Uskon, että viimeistään keskiviikkona, kun kurvaan perheen luokse niin joulufiiliskin sieltä tulee.

Musta paras vinkki stressin välttämiseen on se, että muistetaan, että millään materiaalilla ei oo loppupeleissä mitään merkitystä, jos ei itse ole sydämellä mukana. Tärkeintä joulussa on kuitenkin se, että saa olla tärkeimpien ihmisten ympäröimänä. Mulle merkityksellisintä on, että saan halia mun kaikkia viittä ihanaa lasta, jotka on mulle maailman tärkeimpiä. Saan antaa suukon isän poskelle ja rutistaa äitiä. Saan nauraa yhdessä siskon kanssa ja hypätä veljen syliin istumaan, pelata iltamyöhään lautapelejä tädin, sedän ja sisarusten puolisoiden kanssa. Nauttia ihanasta ruoasta yhdessä isovanhempien kanssa. Parasta on myös se, kun näkee lasten jännittävän joulupukin tuloa. Aivan ihanaa on myös tunnelmallinen joulusauna, ja rauhallisen kiireetön fiilis. Se on se, mikä tekee joulusta joulun. Ei lahjat, ei täydellisesti siivottu koti.

IMG_0686

Tämä vuosi on ollut hyvin erilainen ja erikoinen kaikella tapaa, ja yksi erikoinen asia on juurikin tää, että en oo yhtään hössöttänyt joulua. Mutta uskokaa vaan, niin mun jouluhömpötys menee varmasti ihan yli ensi vuonna koristeluineen ja kaikkineen. Jos on yksi jouluhössötysvapaa -vuosi, tulee se tuplana takaisin seuraavana vuonna. 🙂

Tekeekö siis jouluun liittyvä stressi ja häsääminen joulusta juurikin joulun? Halutaanko me oikeesti siitä edes eroon?

Vastaa