Kuinka paljon yhdessä vuodessa voikaan tapahtua?

Tää vuosi 2015 on ollut kyllä kaikella tapaa ihan mieletön. En voi käsittää miten yhden vuoden aikana voikaan tapahtua näin paljon asioita. Te lukijat oottekin saanut lukea täältä blogista mun elämän käännekohdista ja vauhti on ollut huima. Tää blogi on mulle paikka, jossa saan jäsennellä omia ajatuksia ja kirjoittaa niitä ylös. Olen saanut hirmusesti teiltä tukea vaikeina aikoina, mutta myös hyvinä aikoina olen saanut aivan loistavaa buustia jatkamaan. Kiitos siis teille siitä!

Tästä postauksesta tulisi hirveän pitkä, jos nyt lähtisin keräämään kaikki tärkeät elämäni käännekohdat tältä vuodelta, joten ajattelin että jaan aiheet kolmeen pääkohtaan, joissa suurimmat muutokset on tapahtuneet. Oman elämän ja menneen vuoden analysointi ja muisteleminen on erittäin vapauttavaa, joten suosittelen, että teet tämän myös omassa elämässäsi. Huomaat kuinka oot mennyt eteenpäin ja oppinut paljon uuttaa menneen vuoden aikana.

IFBB Bikini Fitness

Tämä vuosi oli mun ensimmäinen kisavuosi, ja se ei olisi voinut mennä paremmin. Kevään kisoihin lähdin suurella intohimolla ja voitontahdolla. Olin tehnyt jo puolitoista vuotta täysillä töitä, ja olin päättänyt, että teen kaikkeni ollakseni täydessä iskussa kisoissa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ja niinhän mä sitten olinkin. Kevään kisoista tuli voitto kotiin ja suuntasin Suomen maajoukkueen kanssa Espanjaan EM-kilpailuihin. Noviisina 13.sija EM-kisoissa oli todella hyvä sijoitus, ja olen siihen näin jälkikäteen hyvin tyytyväinen. Jokainen kisa kehittää ja vie eteenpäin, vaikka aluksi olinkin pettynyt sijoitukseeni.

Susanna nettikoko-8
Fitness Classic KULTA!
susanna-mustajarvi-1-santa-susanna-2015
EM-kisat

Kevään kisojen jälkeen katse kääntyi välittömästi syksyn PM, Nicole Wilkins ja SM-kisoihin. Vaihdoin tuossa vaiheessa myös valmentajaa ja tiimiä. Tämä vaihdos on ollut yksi parhaimmista päätöksistäni, sillä nyt mulla on kaikki kohdillaan. Olen kiitollinen valmentajastani, joka on ihan huikea! Syksyn kisat menivät hienosti, vaikka en voittoa sieltä saanutkaan, ja MM-kisapaikka jäi saavuttamatta. Mulla oli sillä hetkellä paljon muutoksia tapahtunut omassa henkilökohtaisessa elämässä, joten uskon, että näin oli tarkoituskin käydä. En olisi ollut kykenevä lähtemään MM- kilpailuihin. Koko kisavuosi on ollut kaikella tapaa ihan loistava. Olen saanut tehdä juuri sitä mikä mulle on tärkeintä. Olen löytänyt oman lajini, jossa haluan kehittyä jatkuvasti. Hienoa on huomata kuinka sama intohimo lajia ja treenaamista kohtaan on pysynyt ja palo päästä takaisin kisalavoille on edelleen hyvin suuri. Ensi vuonna siis taas mennään!

KH7A8139
BODY lehden kuvaukset Santa Susannassa, Espanjassa
NFE2015-7310
PM 5. sija
normal_DSC_8759~9
SM PRONSSI
File 17.10.2015 22.49.47
Harri <3
NFE-4468
Voiko ihminen nauttia enempää siitä mitä tekee?

Ihmissuhteet

Tähän aiheeseen kuuluukin mun kaksi luetuinta blogikirjoitusta, ja tämä aihe on sellainen joka on mullistanut mun koko elämän. Keväällä sain kuulla ikäviä asioita lähipiiristäni ja siitä kuinka mun tekemisiä oli jo pitkään mustamaalattu ja musta oli ikäviä juttuja puhuttu jo monta vuotta. Tunsin oloni myös ulkopuoliseksi ja jonkin tasoista syrjintää. Tämä opetti mulle löytämään oikeat ystävät, ja olen tällä hetkellä hyvin tyytyväinen siihen, että teitä ei ole monta, mutta laatu on sitäkin parempaa. Olen oppinut myös antamaan anteeksi ja unohtamaan. En kanna kaunaa, vaan olen tyytyväinen siihen, mitä mulla on nyt! Olen löytänyt ympärilleni juuri oikeita ihmisiä, joista saan hyvää energiaa, ja joille olen tärkeä, mutta he ovat sitäkin tärkeämpiä mulle <3

File 23.8.2015 17.42.10

Alkuvuodesta menin naimisiin.
Tämä päivä oli yksi hienoimmista päivistä, enkä vaihtaisi siitä mitään. Tuun muistamaan päivän lopun elämääni. 8kk häiden jälkeen me päädyttiin kuitenkiin eroon. En kadu hetkeäkään, en naimisiin menoa, mutta en myöskään eroa. Jokaisen päätöksen hetkellä olen ollut täydestä sydämestä mukana. Ero on opettanut mulle sen, että elämässä ei mikään ole pysyvää, joten kaikesta kannattaa nauttia juuri sillä hetkellä. Olen myös oppinut sen, että elämää ei voi elää niin, että miellyttää muita. On oltava rohkea ja tehdä kipeitäkin päätöksiä, jotta voi aamulla katsoa peilistä ja todeta olevansa aidosti onnellinen. Tällä hetkellä elän juuri sellaista elämää, josta nautin suunnattomasti. Mennyt avioliitto ja ero on osa mua. Niitä ei voi poistaa musta, mutta olen sinut sen asian kanssa. Nyt olen vahvempi kuin koskaan. Olen tehnyt juuri oikeat päätökset ja olen oikeasti onnellinen.

3108-008
Itsenäinen ja onnellinen nainen. Kuva: Mikko Niemi Photography

Työ

Tämän vuoden aikana siirryin yrittäjänä päätoimiseksi valmentajaksi. Tämä oli yksi mun suurimmista unelmista. On mahtavaa saada tehdä työtä, joka on suurin intohimoni. Nautin siitä, kun saan auttaa muita. Hienointa on saada jakaa liikunnan ja terveellisten elämäntapojen tuomaa hyvää fiilistä. On mahtavaa kulkea erilaisten ihmisten rinnalla heidän elämän käännekohdissa. Tää on unelmien työ!

Mulla on isoja tavoitteita uraani ajatellen ja joka päivä tiedän meneväni kohti niitä. En voisi onnekkaampi olla. Olen saanut aivan loistavia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa työn tekeminen on antoisaa. Saan myös oppia jatkuvasti uutta. Olen myös oppinut näkemään sen jatkumon omassa elämässäni, joka on tuonut mut tähän päivään. Vaikka välillä tuntuu, että hyppisi eri alalta toiselle, ja ihmettelee esimerkiksi miksi just nyt teen tätä myyntityötä, on kaikella kuitenkin aina ollut jokin tarkoitus. Kaikesta olen oppinut ja itseasiassa näin jälkikäteen katsottuna, kaikki työt ja opiskelut ovat tukeneet toinen toisiaan ja se mitä olen tänä päivänä on juurikin kaiken sen työkokemuksen ja koulutusten summa.

12272640_10208613984325951_896679132_n
Kiitos Antti Nurmi ja Spartan Gear koulutuksista ja hyvistä opeista tämän vuoden aikana!

Mitä tämä vuosi on siis opettanut mulle?

Mä olen aina ollut hyvin vahva ihminen, joka menee läpi vaikka harmaan kiven. Olen myös aina ollut valmis tekemään töitä omien unelmien eteen. Tämä vuosi on todistanut sen, että mä olen juuri tuollainen, mutta myös vahva ihminen on ajoittain heikko! Vahva ihminen ei pelkää omia heikkouksiaan, vaan hyväksyy ne. Vuoden aikana olen saanut kokea laajan kirjon erilaisia tunteita. Olen oppinut hyväksymään jokaisen tunteen osana elämää. Olen oppinut käymään asioita yksin läpi. Olen oppinut sietämään yksinäisyyttä. Olen oppinut myös sen, että kaikkia ei voi miellyttää ja muiden mielipiteillä ei oo oikeasti loppupeleissä mitään väliä. Vain sillä on merkitystä mitä itse tuntee ja kokee. Mutta olen oppinut myös nauttimaan onnistumisista, juhlimaan saavutuksiani ja olemaan tyytyväinen tähän hetkeen. Koen kasvaneeni tämän vuoden aikana enemmän kuin koskaan aikaisemmin yhden vuoden aikana.

Mä olen erittäin kiitollinen tästä vuodesta. Se on ollut yksi parhaimmista!

Vastaa