Kasvaako vatsassani tyttö vai poika? – vanhan kansan uskomukset vastaan nykyajan ultra

Olen aikaisemminkin todennut, ettei minulla rehellisesti sanottuna ole ollut mitään tuntemuksia tai fiiliksiä siitä, kumpi vauva meille olisi tulossa. Voiko sitä oikeasti tietää tai tuntea? En tiedä, mutta vanhan kansan uskomukset ovat jo vuosien ajan ennustaneet syntyvän lapsen sukupuolta. Näin raskauden loppusuoralla on hauska vertailla ultrasta saatua arviota uskomuksiin, vaikka niihin ei täysin uskoisikaan. Päätin kerätä yhteen eri uskomuksia, ja samalla kerron miten asiat ovat meidän kohdalla menneet. 

1. Suolaista vai makeaa?

Jos raskausaikana himoitsee erityisesti makeaa kuten karkkia ja pullaa, olisi tulossa tyttö. Suolaisten ja proteiinipitoisten ruokien himoitseminen taas on vinkki syntyvästä pojasta.

Miten meillä? Minulla ei ole ollut mitään suuria mielitekoja. En tiedä johtuuko tämä myös osittain siitä, että minulla ei ole hajuaistia. Voisin sanoa, että suolainen on enemmän minun makuuni. Se on ollut kyllä aina. Voi siis hyvin olla, ettei liity raskauteen mitenkään. Raskauden aikaisiksi himoiksi voisin kuitenkin nimetä oliivit, ruisleipä ja maito. Tästä siis yksi piste POJALLE. 

2. Aamu alkaa oksennuksella!

Pahoinvointi liittyy yleisesti raskauteen eli niin tyttöjen kuin poikienkin odotukseen. On olemassa kuitenkin uskomus, jossa sanotaan, että ylenpalttinen oksentelu kertoisi tulevasta tytöstä.

Miten meillä? Minulla oli pahoinvointia viikolta yhdeksän alkaen. Eikä se ole kokonaan loppunut vieläkään. Minä en ole kuitenkaan ollenkaan oksennellut, vaan pahoinvointi on ollut lähinnä todella pahaa kuvotusta. Olo on ollut kuin olisi jatkuvasti krapulassa. Tästä siis yksi piste POJALLE. 

3. Raskaus kaunistaa!

Jos peilistä katsoo finniset kasvot ja hiuksetkin rasvoittuvat helpommin kuin aikaisemmin, on tulossa tyttö. Jos raskaus kaunistaa sinua entisestään, silloin odotat poikaa. Tytöt kuulemma varastavat äitinsä kauneuden ja pojat lisäävät sitä.

Miten meillä? Tähän on pakko kyllä todeta, että en ole huomannut muutosta oikein suuntaan enkä toiseen. Finnejä tai hiusten rasvoittumista ei ole tullut. Hiukset ovat tosin paksuuntuneet, joten olisiko tässä nyt jälleen paikka napata POJALLE yksi piste.

Pojat lisäävät äidin kauneutta, kun taas tyttöjen uskotaan varastavan äitinsä kauneuden. 

4. Vihainen vai leppoisa odottaja?

Mielialojen heittely ennustaa tyttöä. Jos taas odottaja on hyvin rento ja nauravainen, uskomusten mukaan tulossa on poika.

Miten meillä? Minä olen perusluonteeltani melko leppoisa, ja olen ollut sitä kyllä tämän raskauden aikanakin. Toki raskaus on kyllä tuonut mukanaan muutaman raivokohtauksen, joten tässä kohtaa annan kyllä pisteen TYTÖLLE.

5. Onko raskauskiloja tullut paljon – vai vähän?

Poikavauvaa odottavat naiset kasvavat raskauden aikana hieman suuremmaksi kuin tyttöä odottavat.

Miten meillä? Minulle on tällä hetkellä tullut painoa noin yhdeksän kiloa raskauden aikana ja raskausviikkoja on takana 33. Uskoisin, että tämä on melko normaali painonnousu. Vatsa kasvaa, mutta muuten ei ole turvotusta tai muuta ylimääräistä painoa kertynyt. Joten tästä menee pisteet TYTÖLLE. 

6. Sykkiikö sydän tiheään?

Uskotaan, että pojalla olisi hitaampi sydämensyke (alle 140) ja tytöllä nopeampi (yli 140). 

Miten meillä? Meidän vauvan sydän on sykkinyt viime aikoina 150 tienoilla. Eli tästäkin pisteet TYTÖLLE.

Pojan sydän lyö hitaammin kuin tytön – näin vanha kansa uskoo!

7. Onko vatsassa linea negra vai ei?

Linea negra eli musta viiva vatsassa ennustaa poikaa. Jos odottajalta puuttuu linea negra, ennustetaan tyttöä.

Miten meillä? Minulle ilmestyi linea negra vatsaan raskausviikolla 13, kun olin matkalla Dubaissa. Tästä siis pisteet POJALLE.

8. Minkä muotoinen vatsa on?

Jos raskaana olevan vatsa on leveä ja kasvaa sivuille, tulee tyttövauva. Jos vatsa on terävä ja kasvaa eteenpäin, tulee poikavauva.

Miten meillä? Minulla vatsa kasvaa selkeästi eteenpäin. Selkäpuolelta ei näy, että olisin edes raskaana. Tai jos otan kuvan suoraan edestä mustalla paidalla, ei raskaus näy. Tästä siis pisteet POJALLE. 

EXTRA: Sormustesti

Lankaan sidottua sormusta roikotetaan raskausvatsan päällä. Jos se pyörii, on vatsassa tyttö. Jos se heiluu puolelta toiselle, syntyy poika.

Miten meillä? Tämän testin meidän perheessä perinteisesti tekee minun äiti. Vielä emme ole tätä testiä tehneet, joten tämä jää arvoitukseksi. Tästä ei siis pisteitä jaeta tällä kertaa. 

Tuleeko meille tyttö vai poika?

Ja sitten onkin pisteiden laskun aika. Kahdeksasta uskomuksesta viisi pistettä meni pojalle ja kolme pistettä tytölle. Jos vanhan kansan uskomuksiin olisi uskominen, meille olisi syntymässä poikavauva. Ja uskokaa tai älkää, tuota samaa on ennustettu melko selkeästikin myös molemmissa ultrissa. Näillä tiedoilla olisimme pian siis ihanan pikku prinssin vanhempia. 

Haluaisitko testata kumpi teille on tulossa? 

Vanhan kansan uskomuksiin liittyen on olemassa leikkimielinen testi. Käy tekemässä testi ja kommentoi tänne osuiko testi mielestäsi oikeaan. 

Sukupuoli selviää lopulta vasta synnytyksessä. Vaikka uskomukset ja ultra osuivatkin tällä kertaa yksi yhteen, mitään täysin varmaa ei voi tässä kohtaa todeta. 

Mutta sehän ei haittaa, sillä on vauva sitten tyttö tai poika, on hän hyvin odotettu ja rakastettu!

by Susanna

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös:

Syömishäiriöstä kohtuulliseen syömiseen – 7 vinkkiä, joiden avulla se onnistui!

Saamattomuus on kiroukseni – vauvahankinnat yhä tekemättä!

13 kuvaa historiallisesta Pietarista – viimeinen lomamatkamme ennen lapsen syntymää

Voiko rakenneultra paljastaa meille jotain, johon emme olekaan valmiita?

Mitä muut ovat kirjoittaneet aiheesta: 

Asuuko vanhan kansan uskomusten mukaan mahassani tyttö vai poika?

Pullaa vai pasteijoita? 8 merkkiä paljastaa, odotatko tyttöä vai poikaa

Instagramissa on menossa huikea ARVONTA, josta voit voittaa itsellesi kevään huipputrendien mukaiset aurinkolasit. Käy osallistumassa arvontaan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💥Kevään HUIPPUARVONTA käynnistyy nyt!!💥 Yhteistyössä @woobsdesign kanssa arvon yhdet voittajan itse valitsemat aurinkolasit Woobs:n mallistosta (kuvan Savana aurinkolasien arvo 179€). 😘 Olisiko aika uudistaa silmiä suojaavat aurinkolasit kevään trendien mukaisiksi? ☀️💛 Woobs Designin valikoimista löytyy uniikit ja trendikkäät asusteet, kuten aurinkolasit, kellot ja rusetit. Päämateriaalina on puu, johon on yhdistetty muita luonnonmateriaaleja, kuten metallia ja nahkaa. Pelkistetty skandinaavinen design, ekologisuus ja rohkea materiaalien yhdistäminen luo perustan Woobsin ideologialle. 💛☀️ Tämä on loistava lahja ystävälle tai itselle. Parhaille vain parasta! 💯💕 Tsemppiä kaikille arvontaan! 💛 Alla ohjeet osallistumiseen: . . . 1. Seuraa @woobsdesign sekä @susanna_mustajarvi 2. Tykkää kuvasta 3. Tägää mukaan ystävät, jotka ilahtuvat tämän nähdessään. Jokainen uusi tägäys on yksi uusi arpa sulle! . . Arvonta päättyy perjantaina 3.5 klo 18. Instagram ei sponsoroi tai hallitse kyseistä arvontaa. . . #arvonta #yhteistyössä #woobsdesign #summervibes #sunglasses #aurinkolasit #woobs #woobssome #puisetaurinkolasit #kesämuoti #kesä2019 #eyewear 📸: @elisaerikaaa 💕

Henkilön Meidän Combo by Susanna (@susanna_mustajarvi) jakama julkaisu

 

Vastaa